Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:44 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În zilele de vineri ale lunii iulie, faleza Cazinoului din Constanţa va deveni cinema în aer liber

ro

09 Jul, 2019 15:29 8942 Marime text
Faleza Cazinoului se transformă, și anul acesta, în cinema în aer liber! Primăria Municipiului Constanța și Centrul Ceh aduc la Constanța 3 proiecții deosebite ce vor marca zilele de vineri ale lunii iulie.

Pe 12 iulie, iubitorii de film vor putea viziona „Cold War” (Polonia / Franţa / UK, 2018).

„Cold War” este o poveste de dragoste dintre un bărbat și o femeie care se cunosc în Polonia, după cel de-Al Doilea Război Mondial. Provenind din medii diferite, având personalități complet opuse, cei doi sunt condamnați unul altuia. Plasat în contextul Războiului Rece al anilor 1950 în Polonia, Berlin, Iugoslavia și Paris, filmul este povestea unui cuplu separat de politică, defecte de caracter și jocuri ale destinului – o poveste de dragoste imposibilă, în vremuri imposibile. „Cold War” este considerat cel mai bun film european al anului 2018 și premiat la Cannes pentru regie.

Pe 19 iulie, cinefilii vor putea vedea „Chinese Take-Away” (Spania / Argentina, 2011).

Roberto este proprietarul unui magazin de bricolaj şi pare că nu este în toate mințile. Nu este răbdător cu clienții săi și este arțăgos cu distribuitorii. Într-o zi, Roberto cunoaște un tânăr chinez care este pe cont propriu în Buenos Aires și incapabil să vorbească o boabă de spaniolă. Decizia sa de a-l ajuta pe tânăr reprezintă începutul unei stranii prietenii care îi va schimba viața.

Ultima zi de vineri a lunii iulie este marcată de „The 100 Year-Old Man Who Climbed Out the Window and Disappeared” (Suedia / Germania / Franţa, 2013).

După o lungă și palpitantă viață de lucru cu muniții, după ce a fost implicat în Războiul Civil Spaniol, în Proiectul Manhattan și în alte evenimente semnificative ale secolului 20, Allan Karlsson se găsește blocat într-un azil de bătrâni. Hotărât să se sustragă de la propria aniversare de 100 de ani, sare pe fereastră și apoi în primul autobuz, pornind într-o călătorie neașteptată care implică, pe lângă alte surpize, o valiză plină cu bani, niște răufăcători malefici și un elefant numit Sonya.

Toate proiecțiile vor începe la ora 21:30. Intrarea este liberă.

Evenimentul reprezintă o avanpremieră a Festivalului Cinemascop, ce va avea loc în Eforie Sud, în luna august.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Empire 11 Jul, 2019 19:03 Filmul se numeste Chinese Take-Out :)