Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:17 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„În parc” și „O noapte pe dos”, sâmbătă și duminică, la „Seri de teatru la Pontul Euxin”

ro

27 Aug, 2020 06:49 3536 Marime text

După „Plata birului” (joi, 27 august) și „(Cu)Cuie-n frunte” (vineri, 28 august), proiectul „Seri de teatru la Pontul Euxin” continuă, în acest weekend, pe malul lacului Tăbăcărie, în zona Amfiteatru, cu alte două spectacole de succes. 

Sâmbătă, 29 august, de la ora 21.00, constănțenii și turiștii sunt invitați... „În parc”, pentru a vedea cum stau pe o bancă personaje din alte timpuri. Spectacolul „În parc”, de Radu Iacoban, prezintă povești reale și imaginare cu Eminescu, Râmaru și Mița Bicilista.
Pe parcursul unei ore și zece minute, Rodica Lazăr și Ivan Teglas vor intra în rolurile unor cupluri pe cât de neașteptate, pe atât de diferite: Mihai Eminescu şi Veronica Micle, Regele Ferdinand şi Miţa Biciclista, criminalul în serie Râmaru şi Mihaela, precum şi un El şi o Ea din perioada actuală, din epoca rețelelor de socializare.
În distribuție se află Rodica Lazăr și Istvan Teglas. Regia spectacolului îi aparține lui Radu Iacoban. Scenografia e realizată de Mihaela Ularu.

Duminică, 30 august, de la ora 21.30, Teatrul de Artă București va prezenta spectacolul „O noapte pe dos”, de Xavier Durringer, cu Marcela Motoc și George Constantinescu în distribuție, în regia lui Tudor Țepeneag. Scenografia este creată de MC Ranin.
Spectacolul este recomandat grupei de vârstă +16 ani. 
Iată cum prezintă echipa Teatrului de Artă București acest spectacol: O prostituată și clientul ei. Doi oameni care nu se cunosc se află într-o cameră, pentru o noapte de amor. Cea mai veche întâlnire din lume; fără un „mâine”, în majoritatea cazurilor. Însă la capătul nopții, totul ia o întorsătură neașteptată. Tranzacția nu este cea pe care o bănuim. O poveste intimă străpunge suprafața violentă și sordidă a schimbului și caută un epilog dincolo de „a doua zi”.
Spectacolul a fost selectat la UNDERCLOUD - Festival de Teatru Independent de Orice, 2017 și la Comic 7 B - Festival de teatru de comedie, 2017.
Intrarea este liberă cu respectarea tuturor măsurilor privind prevenirea răspândirii COVID-19. 

Accesul în spațiul destinat publicului se realizează cu jumătate de oră înainte de începerea spectacolului.
Întâlniri sub genericul „Seri de teatru la Pontul Euxin” se desfășoară, în fiecare weekend,  începând de la ora 21.00, în perioada 7 august-6 septembrie.
Proiectul „Seri de teatru la Pontul Euxin”, ediția a II-a, este organizat de Oțeleanu Ioana Cătălina PFA și finanțat de Primăria Municipiului Constanța. Valoarea totală a proiectului este de 333.500 lei. 
„Seri de teatru la Pontul Euxin” este un proiect de interes general, finanțat din fonduri nerambursabile. Manager de proiect este prof. univ. dr. Daniela Vitcu.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii