Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată ce spectacole vă oferă instituțiile culturale din Constanța în acest weekend

ro

07 Dec, 2018 13:44 2284 Marime text
În acest sfârșit de săptămână, constănțenii se pot bucura de o paletă bogată de spectacole. Cele trei teatre ale orașului, dar și Casa de Cultură a Sindicatelor și Centrul Multifuncțional Educativ „Jean Constantin” din Constanța oferă o gamă variată de piese, concerte spectacole și filme.

Teatrul de Stat Constanța îi invită pe constănțeni la un spectacol dedicat Centenarului. Este vorba despre piesa „Inima Reginei Maria”, o piesă de Radu Aldulescu, în regia Alinei Hiristea.

Premiera spectacolului va avea loc în data de 8 decembrie, la ora 19.00. Vor mai avea loc reprezentații ale acesteia și între 7 și 9 decembrie, astfel că pe 7 va fi avanpremiera, pe 8 premiera, iar pe 9 a treia reprezentație.

În privința Teatrului pentru copii și tineret, sâmbătă, 08 decembrie 2018, după ora 18.00, va avea loc spectacolul „Cei trei purceluși” în regia lui Gheorghe Balint,  muzica Dan Bălan,  decoruri Adrian Drăguț. Spectacolul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 8 ani.  Duminică, 09 decembrie, orele 10.00 și 11.30,  va fi jucat un spectacol de  Aneta Forna Christu, „Anotimpuri cu povești”, ilustratia muzicală revenindu-I lui Dicran Asarian, dedicate copiilor cu vârste între  3 și 8 ani” .

Casa de Cultură a Sindicatelor oferă și aceasta trei spectacole publicului constănțean, respectiv, astăzi, începând cu ora 19.00 piesa “Boeing Boeing” de Marc Camoletti, din distribuție făcând parte Aurelian Temișan, Marius Gilea, Anca Sigartău, Monica Davidescu, Alexandra Velniciuc, Anca Dinicu și Iulian Bălan.

O altă piesă ce se va juca în acest sfârșit de săptămână, în data de 8 decembrie de la ora 18.00 este „Poveste de Crăciun”, scenografia fiind semnată de Daniel Divrician, iar din distribuție fac parte Celina Nițu, Ruxandra Bălașu, Claudia Dionise și Gabriela Niță. „Poveste de Crăciun” este un spectacol dedicat sezonului de iarna și este inspirat din nuvela “Colind de Crăciun”, de Charles Dickens.

În 9 decembrie, ora 17.00, concertul de muzică populară „Am plecat demult de acasă.”

Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” oferă și el trei spectacole la acest sfârșit de săptămână. În data de 8 decembrie, de la ora 11:00 va putea fi vizionată „Familia mea nebună”, o comedie care durează 107 minute. Tot sâmbătă mai puteți viziona la centrul cultural și „Johnny English”, de la ora 18.00. Aceste filme fac parte din proiectul cinematografic „Filme de Sărbători” desfășurat cu sprijinul Consiliului Județean Constanța prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”. În cadrul aceluiași proiect, pe 9 decembrie, duminică contănțenii pot urmări „First Man- Primul Om pe Lună” de la ora 18:00. Tichetele pot fi ridicate începând cu data de 7 decembrie.  

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” va avea un spectacol, la începutul săptămânii viitoare în data de 12 decembrie, de la ora 18:30, acolo unde se va desfășura actul artistic „Seară camerală Cvartetul Resonance”. Soliștii acestui spectacol sunt Carmen Simion la violină I, Rodica Nurla, violină a II-a, Adeline Penescu, violă și Carmen Tefzeșiu performând la violoncel.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii