Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:18 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În Vama Veche Harry Tavitian, într-un concert alături de fiica sa

ro

22 Jul, 2015 10:16 3040 Marime text
Pe 29 iulie, localul Papa la Şoni din Vama Veche prezintă concertul susţinut de Harry Tavitian, una dintre personalităţile care a marcat evoluţia jazz-ului românesc, şi fiica sa, Aida Tavitian. „Mă bucur să cânt iarăși în Vamă, un loc care - în ciuda presiunilor comercializării - adună încă mulți oameni pentru care libertatea interioară este cel mai important lucru”, este mesajul lui Harry Tavitian, postat pe pagina oficială a evenimentului, care va avea loc începând cu ora 22.30.

Născut la Constanţa, într-o familie de armeni, Harry Tavitian a studiat, încă de la vârsta de şase ani, pianul clasic. Absolvent al Academiei de Muzică din Bucureşti, participă, în 1974, la prima ediţie a Festivalului de Jazz de la Sibiu. Din 1976, se dedică exclusiv jazz-ului.

Aida Tavitian, fiica pianistului, este absolventă a Universității Naționale de Muzică din București. A cântat cu Corul Radiodifuziunii Române, sub bagheta maestrului Aurel Grigoraș, şi a colaborat cu Corul Madrigal. Cântă jazz în diverse formule cu muzicieni constănțeni și în ultimii ani a fost invitată în concertele lui Harry Tavitian de la Constanța, București, Mangalia și Vama Veche.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii