Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:35 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ediţie aniversară Mâine începe Festivalul Internaţional al Muzicii şi Dansului la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”

ro

24 Oct, 2014 18:12 2434 Marime text
Mâine seară, pe 25 octombrie, începe cea de-a 40-a ediţie a Festivalului Internaţional al Muzicii şi Dansului, care va avea loc la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa. Timp de 14 seri, mai exact în perioada 25 octombrie şi 23 noiembrie, constănţenii vor avea ocazia să vadă spectacole spectaculoase, din genuri variate (operă clasică şi contemporană, balet clasic şi contemporan, jazz, concerte simfonice), şi interpreţi valoroşi.
 
Ediţia aniversară începe mâine seară, de la ora 18.30, când va avea loc spectacolul „Romeo şi Julieta”, pe muzică de Serghei Prokofiev. Coregrafia a fost semnată de Horaţiu Cherecheş, iar scenografia de Natalia Kornilova din Rusia. Vor putea fi urmăriţi soliştii Sergiu Dan, Eliza Maxim, Horaţiu Cherecheş, Adrian Mihaiu, Jin Mizutani, Amalia Mîndruţiu, Rie Aoyagi, Haruka Tada, Ştefan Răuţ, Alexandru Ducan, Delia Luca, Laima Costa Dan, Ayaka Kishi, Nozomi Miura, Yeji Kim, Anca Strnad, Gelu Râpă, Cecilia Ursul şi Antoniu Gheorghiu.
 
Seara următoare, pe 26 octombrie, de la ora 18.30, spectatorii vor putea urmări „Elixirul dragostei”, de Gaetano Donizetti. Va fi prezentă soprana Mădălina Sandu, ca invitată din Germania. Pe 29 octombrie, începând cu ora 18.30, este organizată „Seara Muzicii Româneşti”, în colaborare cu Facultatea de Arte din cadrul Universităţii „Ovidius”.
 
„Flautul fermecat”, cu tenorul Hubert Schmid, va putea fi urmărit pe 1 noiembrie, tot de la ora 18.30. Festivalul continuă pe 2 noiembrie cu o „Gală Extraordinară de Balet”, în cadrul căreia vor fi prezenţi solişti ai Teatrului „Oleg Danovski”, dar şi invitaţi din capitală şi Japonia. Pe 5 noiembrie, urmează evenimentul „Arii şi duete celebre din opere”, cu începere de la ora 18.30. Se va desfăşura şi un „Concert fără perdea”, susţinut de Constanţa Brass Band, grup format din Marian Cucu (trompetă), Florin Voinea (trompetă), Nicolae Gribinic (corn), Valeri Baran (trombon), Iurie Postolache (tubă) şi Valentin Tănase (percuţie).
 
Pe 8 noiembrie, la „Oleg Danovski”, va avea loc o „Gală extraordinară de operetă”, iar pe 9 noiembrie, se va desfăşura un eveniment în premieră – spectacolul de divertisment muzical „O sole mio”. În cadrul evenimentului, pe scenă va fi prezentă Fanfara „Muzica Apelor”. Urmează pe 11 noiembrie un „Recital extraordinar”, cu soprana Leontina Văduva, cu începere de la ora 18.30. De asemenea, în aceeaşi seară, va avea loc şi premiera operei „Intimations”, în regia lui Ştefan Munteanu.
 
Festivalulul continuă cu spectacolul „Amor caliente”, care se va desfăşura pe 15 noiembrie, tot de la ora 18.30. A doua zi, pe 16 noiembrie, de la aceeaşi oră, va avea loc „Turandot”, de Puccini. Spectacolul „Don Quijote”, de Ludwing Minkus, va avea loc pe 20 noiembrie, în timp ce pe 21 noiembrie, se va desfăşura concertul simfonic „Beethoven”, cu începere de la ora 18.30. Festivalul se va încheia pe 23 noiembrie, cu spectacolul „Boema”, de Puccini, care va începe tot la 18.30.
 
În ceea ce priveşte preţul, există mai multe variante de abonamente. Un pachet special costă 200 de lei, pentru toate cele 14 spectacole, iar preţul abonamentelor scade cu câte zece lei pentru fiecare spectacol „în minus”. Există şi o serie de menţiuni: „Romeo şi Julieta” intră numai în pachetul de 14 spectacole, iar în afara abonamentului, un bilet costă 30 de lei pentru pensionari şi elevi, precum şi 40 şi 50 de lei. Biletele pentru „Flautul fermecat” şi recitalul Leontinei Văduva se găsesc la vânzare, în afara abonamentului, la preţuri de 25, 30 şi 40 de lei. Pentru toate celelalte evenimente, costul biletelor variază în funcţie de locul din sală (15, 20, 25, 30 şi 40 lei), cu reduceri pentru grupuri organizate de elevi şi studenți, dar şi pentru pensionari.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii