Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Domeniile Ostrov vă invită la Festivalul ”Vinul Nou”

ro

21 Sep, 2013 00:00 1623 Marime text
Tu ce faci pe 26 septembrie? Dacă nu ai planuri îți spunem noi ce poți să faci!

Domeniile Ostrov, producătorul de vinuri care găzduiește cea mai mare podgorie din sud-estul Europei, se îmbracă în straie de sărbătoare, așa cum făceau romanii odinioară pentru a sărbători culesul viei și roadele bogate prin Festivalul ”Vinul Nou”.
Dacă și tu respecți tradiția sau doar ești curios să vezi cum se sărbătorea pe vremuri vinul nou, te invităm să iei parte la această sărbătoare bahică unde mustul, vinul și masa tradițional dobrogeană vor fi la ele acasă.

Joi, 26 septembrie ești invitat la Crama Ostrov, să pătrunzi în universul viei și al tradițiilor asociate culesului strugurilor.
Și pentru că vorbim de meleagurile de la Ostrov, de pe malul Dunării care sunt cunoscute pentru întinderile nemărginite de viță de vie și pentru calitatea strugurilor și vinurilor din această zonă nu vor lipsi bucăți alese, degustări de vinuri, muzica și voia bună.  Festivalul ”Vinul Nou” continuă seria evenimentelor artistice și culturale organizate de Domeniile Ostrov. Această ediție a festivalului va reuni peste 100 de artiști, dansatori, soliști și instrumentiști care vor prezenta cântece dansuri și obiceiuri tradiționale ale zonei Ostrovului.

Să nu uităm de bunătățile cultinare tradiționale, făcute după rețete uitate. Vă puteți bucura de gustul unic al pâinii făcute la țest, de mireasma tradiționalei plăcinte cu brânză făcută pe vatră, cum numai în zona Dobrogei se întâlneşte. Nu va lipsi nici proțapul sau fructele pe care gazda le pune la dispoziția tuturor oaspeților. Toate aceste bucate alese vor fi asezonate cu must și vin atent alese pentru această sărbătoare.  

Pentru că este un moment de celebrare a vinului, somelierii de la Domeniile Ostrov ne vor dezvălui arta degustării vinului. Și cum sărbătoarea nu e sărbătoare fără muzică, ne vor încânta cu muzică populară dobrogeană Veronica Geamanu și taraful tradițional românesc ”Gradea”, după care vor evolua pe scenă Ansamblul reprezentativ al comunității aromâne ”Vrearea Armănească” și ansamblul ”Dabrudjanche” din Bulgaria. Invitații speciali ai evenimentului sunt cei 22 membrii ai ansamblului ”AZTLAN”, unul dintre cele mai reprezentative ansambluri din Mexic, statul Puebla, recunoscut pentru muzica sa.

Așadar pentru a profita de toate acestea şi pentru a sărbătorii alături de noi culesul viei te invităm la Festivalul ”Vinul Nou” de la Ostrov. Pentru doritorii din București, compania pune la dispoziție un autocar ce va pleca de la Piața Alba Iulia, joi, 26 septembrie, între orele 8:30-9:00 și se va întoarce în București în aceeași zi pe’nserat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii