Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacă e sâmbătă, e cafenea filosofică!

ro

14 Mar, 2020 00:00 8189 Marime text

Într-o lume haotică și bulversată de frici și tenebre, mai există și oaze de armonie și înțelepciune. Cafeneaua filosofică, devenită deja tradiție pentru constănțenii căutători de perspective mai înalte asupra vieții, are loc în zilele de sâmbătă ale lunii martie, sub egida Asociației Culturale „Noua Acropolă”.


Întâlnirile se desfășoară sub stindardul curtoaziei și al dialogului constructiv, iar ediția de primăvară - 14, 21 și 28 martie 2020 - ne provoacă să reflectăm la întrebările „Cum putem fi creativi?”, „Se repetă istoria?” și „Ce caută artistul?”.


Dincolo de a ne învăța să ne cunoaștem mai bine pe noi înșine, filosofia adună oamenii în jurul idealurilor de armonie, sănătate, justețe, curaj și generozitate, căutând soluții pentru descoperirea unor orizonturi mai largi și a unor soluții practice pentru o viață mai ușoară și mai frumoasă.


Prin urmare, suntem invitați la Cafe Barissimo pe 14, 21 și 28 martie, de la ora 11, să descoperim arta de a trăi conștient, de a evolua și a răspunde la întrebări esențiale, legate de om, suflet, cosmos sau divin, căci, așa cum spunea Bertrand Russell, „prin măreția universului contemplat de filosofie, mintea este înnobilată și devine capabilă de acea uniune cu universul care este binele suprem”.


Intrarea este liberă, iar consumația se achită de către participanți.


Citește și:

Acțiune de ecologizare a siturilor arheologice

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii