Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa Vernisajul „Femeia dobrogeană, de ziua ei”, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”

ro

08 Mar, 2019 08:36 2181 Marime text

Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” va găzdui, în perioada 8-17 martie 2019, în cadrul Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, din B-dul Ferdinand, nr. 56. expoziția de fotografie „Femeia dobrogeană, de ziua ei”.

Evenimentul este inclus în proiectul cultural artistic „Artă, de la viziune la formă”. Expoziția prezintă chipuri de femei în diverse ipostaze profesionale, de-a lungul timpului. Fotografiile sunt culese din satele județului, în cursul unor anchete sociologice, etnografice și antropologice efectuate de specialiștii Centrului. Ele constituie un document valoros privind viața satului dobrogean în curgerea vremii.

În cadrul acestui eveniment va fi expusă o colecție de rochii realizate de elevii clasei de design vestimentar (prof. Lucia Niculescu), a Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” dar și o selecție de costume populare vechi cu specific dobrogean ce aparțin Eugeniei Catargiu (fostă elevă a Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, clasa design vestimentar).

Vernisajul expoziției este programat astăzi, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”. Prezintă: conf.univ.dr. Aurelia Lăpușan.

 Intrarea este liberă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii