Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:33 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concert caritabil de Crăciun, la parohia „Sfântul Ierarh Vasile cel Mare” din Constanța

ro

10 Dec, 2019 14:03 3730 Marime text
Duminică, 15 decembrie, de la ora 18.00, IPS Teodosie va asista la Concertul Caritabil de Crăciun, aflat la a V-a ediție, la parohia „Sf. Ierarh Vasile cel Mare” (str. Ion Neculce, nr. 2G, Cartier Inel 2) din Constanţa.
 
Își vor da concursul cinci grupuri corale: Grupul bizantin „Sf. Vasile cel Mare” (dirijor: protopsalt Prof. Drd. Marian Bostan), Corala bărbătească ortodoxă „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului (dirijor arhid. Prof. Ioan Adrian Clinciu), artistul Lucian Colareza, Corul Colegiului Național de Arte „Regina Maria” din Constanța (dirijor prof. Inga Postolache), Grupul vocal „Giocoso” al Centrului Cultural Județean Constanța „Theodor Burada” (dirijor: prof. Rodica Iftime) și Corul „Belcanto” al Şcolii gimnaziale nr. 39, „Nicolae Tonitza” din Constanţa (dirijor: prof. Tatiana Miriță).
 
Fondurile strânse în urma acestui eveniment vor fi folosite pentru ajutorarea a doi copii: Ioan Rusu (2 ani, diagnosticat cu hidrocefalie unilaterală dreaptă) și Steliana Viziteu (5 ani, diagnosticata cu hipoacuzie bilaterală profundă).
 
Încă din viața intrauterină, Ioan Rusu a fost diagnosticat cu Ventriculomegalie unilaterală dreaptă. După naștere și până la vârsta de 9 luni, copilul s-a dezvoltat normal. După mai multe investigații în România și posibile diagnostice, în februarie 2018, în Italia, a fost confirmată Ventriculomegalia unilaterală dreaptă. Ioan a făcut kinetoterapie și, în prezent, face ședințe de terapie la Centrul Psihologic „Marea Neagră”. Din cauza spasmelor este afectată și vederea, fiind posibil necesară și o intervenție oftalmologică. Tratamentul pe care îl urmează este procurat din Italia, pentru că în țară nu se găsește. Pe data de 14 iunie 2019 părinții au primit aprobarea pentru operație la spitalul Niguarda (Milano, Italia), în ianuarie – februarie 2020. Costul operației este de 12.000 euro, în afară de spitalizare, transport și cazarea părintelui în Italia.
 
La vârsta de 3 ani, Steliana Viziteu a fost diagnosticată cu hipoacuzie bilaterală profundă la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, confirmată și de Spitalul „Marie Curie”. Din august 2017 a purtat aparate auditive, iar în august 2018 a fost operată pentru implant cohlear. În această vară, părinții au descoperit că Steliana are probleme cu tiroida, fiind suspectă de sindromul Pendred, care dă hipoacuzie cu hipotiroidie, urmând tratament cu Euthyrox. De 3 ori pe săptămână părinții fac naveta de la Vulturu la Constanța pentru ședințe de logopedie.

Sursă foto: www.parohiasfantulvasile.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii