Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Află ce evenimente vor avea loc în ultimul weekend din acest sezon estival în Constanţa şi Vama Veche (galerie foto)

ro

28 Aug, 2014 00:00 3664 Marime text
După trei luni de distracţie, marcate de numeroase concerte, petreceri până la răsărit, evenimente inedite, festivaluri de neuitat, artişti internaţionali şi focuri de artificii, aventura de-o vară pe nisipurile Mării Negre se apropie de final. Cu muzica antrenantă în difuzoare, cluburile din Constanţa sunt pregătite pentru ultimul weekend din acest sezon estival.

JOI, 28 august, Proconsul, Mihai Mărgineanu, chitaristul Gyémánt Bálint, deţinător al premiului Grammy

Unul dintre cele mai elegante evenimente desfăşurate pe parcursul verii la Constanţa, „Dinner Show by Cătălin Botezatu“, organizat de Le GaGa Mamaia, va avea loc şi în această seară, începând cu ora 20.30.
 
Tot în seara aceasta, de la ora 22.00, petrecerea „Hot Girls Night“ va încinge atmosfera la Heaven’s Hell din Constanţa, în cadrul căreia fetele sunt invitatele speciale ale serii, primind, între orele 22.00 şi 2.00, long-drink-uri din partea casei. Intrarea la acest eveniment este liberă, iar responsabil cu muzica va fi DJ Kronk.
 
În timp ce, de la ora 21.00, formaţia Proconsul va susţine un concert live la Fiesta del Mar, în Laguna Pool & Lounge Mamaia va avea loc o petrecere dedicată sfârşitului de vară. Atmosfera va fi întreţinută de DJ Music. În cadrul evenimentului, băuturile vor beneficia de preţuri speciale. Intrarea costă 10 lei.
 
Începând cu ora 22.00, cântăreţul şi compozitorul Mihai Mărgineanu va susţine, alături de trupa sa, un concert la Harlequin Mamaia, situat pe malul Lacului Siutghiol. Mihai Mărgineanu s-a lansat în muzică la vârsta de 36 de ani, iar dintre melodiile lui, amintim hit-ul „Mă iubeşte femeile“.
Preţul unui bilet este de 55 de lei. Pentru ca evenimentul să se desfăşoare în condiţii optime, participanţii sunt rugaţi să sosească cu o oră mai devreme. În condiţii meteo favorabile, evenimentul va avea loc pe terasă. Spectacolul este organizat de evenimente-constanta.ro şi Restaurant Harlequin Mamaia.
 
Pe plaja Expirat din Vama Veche, începând cu ora 20.00, va avea loc evenimentul „Toate pânzele sus“, în cadrul căruia va concerta Drum Cafe. „Suntem cu muzica scoasă pe plajă, cu căpitanii, sirenele şi plutaşii la datorie, cu Drum Dafe la percuţii, live, cu speranţa pe post de bar, cu shot-uri pentru bilete de îmbarcare“, au anunţat organizatorii pe pagina oficială de Facebook a evenimentului.
 
De asemenea, de la ora 23.00, în Papa la Şoni din Vama Veche, vor susţine un spectacol cântăreaţa de jazz Veronika Harcsa şi chitaristul Gyémánt Bálint. Preţul unui bilet este de 10 lei.
Veronika Harcsa este o tânără cântăreaţă care, pe lângă numeroasele concerte de jazz, participă activ la producţii de artă contemporană şi muzică electronică. De asemenea, compune muzică pentru spectacole teatrale. În decursul carierei, a participat la festivaluri din Japonia, Germania, Austria, Elveţia, Franţa, Belgia, Olanda, România.
Unul dintre cei mai talentaţi chitarişti de jazz din Ungaria, Gyémánt Bálint, a absolvit Universitatea de Muzică Liszt Ferenc din Budapesta, catedra de jazz. Este adeptul looperului pe care îl utilizează cu măiestrie unică, iar ca membru al trupei Transform Quintet, a editat un disc cu renumitul pianist de jazz Joey Calderazzo, deţinător al premiului Grammy.
 
În seara aceasta, peste 150 de biciclişti parcurg un traseu de aproximativ 23 de kilometri. Evenimentul, desfăşurat pe parcursul verii la Constanţa şi dedicat tuturor celor care deţin o bicicletă, promovează ciclismul, mişcarea şi socializarea. Toţi cei care doresc să participe la acţiune se vor întâlni la Casa de Cultură, de la ora 19:30, când vor porni, pe două roţi, pe traseul parcurs şi săptămâna trecută: Casa de Cultură - Kaufland - Cora Brătianu - CET - Km 5 - Gară - ICIL - Casa de Cultură - Trocadero - Dacia - City Park Mall - Delfinariu - Capitol - Poarta 2 - Terasa Goose (Piaţa Ovidiu).

VINERI, 29 august, petreceri pe plajă cu torţe, ghirlande şi cocktail-uri exotice, Festivalul Antic Tomis, singura femeie din stand-up-ul românesc

Vineri seară, în Ego Club din staţiunea Mamaia, va avea loc evenimentul „Monte Carlo Racing Party“, în cadrul căruia invitatul special este DJ Phonk D’Or. De la ora 22.00, până la primele ore ale dimineţii, Heaven’s Hell dedică o seară rock-ului.
 
Cel care deţine toate atributele pentru a crea o noapte magică, DJ Pete, va fi prezent în Fratelii Beach & Club Mamaia, pentru petrecerea care încheie sezonul estival. Minorii nu au acces la acest eveniment. La Crema Summer Club din Constanţa, începând cu ora 23.00, va debuta petrecerea „Fashion Tribute“. Atmosfera va fi întreţinută de DJ Zavi şi MC M’CKOO, iar intrarea este liberă.
 
Petrecerile continuă până în zori şi la Princess Island. Vineri seară, începând cu ora 20.00, va fi organizată o petrecere pe plajă, cu torţe, ghirlande, cămăşi colorate, cocktail-uri exotice. Distracţia continuă şi pe 30 august, când va fi organizată o petrecere cu spumă.
 
În 2014, s-au împlinit zece ani de când Papa la Şoni susţine şi promovează arta, muzica şi cultura în Vama Veche, iar vineri seară, începând cu ora 23.00, localul găzduieşte concertul Alinei Manole, intitulat „Fericirea de Luni“. Cu un stil inconfundabil, Alina Manole cântă cu delicateţe sau ironie despre relaţii, iubiri ascunse, interpretând diferite stiluri muzicale, precum jazz, indie, folk, blues. Biletul costă 25 de lei.
 
De asemenea, pentru un concert electric, tot în Papa la Şoni, sâmbătă, 30 august, de la aceeaşi oră, se strânge gaşcă mare: Tan’a, Helga, Adeline, Verginica, Maricica, Luca, Stere, Rambo, Iliescu & co. Timpuri Noi este simbolul rock-ului românesc şi, în formula actuală, este vocea rock-ului cu mesaj puternic, elaborat, inteligent şi acid. Preţul unui bilet este 25 de lei.
 
Tot vineri, de la ora 20.30, pe scena din Player Arena Constanţa, Bogdan Nistor şi Iulian vor susţine un spectacol inedit de stand-up comedy. Evenimentul va fi deschis de Zis Şi Robert, un tânăr comediant, pregătit să stârnească hohote de râs. Preţul unui bilet este de 10 lei, iar spectacolul se adresează persoanelor de peste 16 ani.
Bogdan Nistor este un tânăr comediant din Botoşani, care, în decursul carierei, a susţinut numeroase spectacole în care şi-a amuzat copios publicul. Din anul 2008, face stand-up, susţinând numeroase show-uri şi impresionând datorită firii sale energice şi dinamice.
 
Distracţia continuă şi la Teatrul de Vară Jupiter, când, vineri seară, de la ora 21.00, actori români vor juca într-o comedie originală, actuală, despre preferinţe, iubire şi decizii, despre relaţiile şi „înţepăturile“ dintre fete şi băieţi. Din distribuţia comediei „Flori, filme, fete sau băieţi“ fac parte actorii Alec Secăreanu, Paul Ipate, Cristina Găvruş şi Mihaela Alexandru. Textul este semnat de Mimi Brănescu. Preţul unui bilet este de 20 de lei.

Tot vineri seară, începând cu ora 21.00, la Relax Cafe Club, va avea loc spectacolul „Întâmplări în mintea unei femei“, susţinut de Diana Roşca, singura femeie din stand-up-ul românesc. Actriţa Diana Roşca îmbină feminismul cu arta flirtului în show-urile sale, care pot dura până la o oră şi jumătate. Preţul unui bilet este de 10 lei. De asemenea, Diana Roşca va fi prezentă în Constanţa şi sâmbătă, când, de la ora 21.00, va susţine un alt spectacol, de această dată, pe terasa Roma Cafe. Biletul costă 10 lei.
 
Totodată, începând cu 29 august, timp de trei zile, va avea loc cea de-a treia ediţie a Festivalului Antic Tomis, desfăşurată cu participarea asociaţiilor de reconstituire istorică din România.
„Am ajuns la a treia ediție. Așteptăm peste 20.000 de vizitatori. Avem ateliere de reconstituire istorică, teatru antic, parade militare și reconstituiri ale bătăliilor antice“, a declarat Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral - Delta Dunării. În cadrul evenimentului, va fi reconstruită Bătălia de la Adamclisi.
 
În perioada 29 - 31 august, pe plaja Expirat din Vama Veche, va avea loc prima ediţie Expirat Beach Volleyball Open. Numărul maxim de echipe participante este 16, în timp ce valoarea totală a premiilor Expirat Beach Volleyball Open este de 1.000 de euro.

SÂMBĂTĂ, 30 august, concerte inedite, „Olimpiada Copiilor“, Carnavalul de la Mamaia

Sâmbătă seara, începând cu ora 22.00, Heaven’s Hell din Constanţa organizează o petrecere, în cadrul căreia este sărbătorită deschiderea noului an şcolar. DJ-ii rezidenţi ai clubului pregătesc o seară de excepţie. Intrarea este liberă.
O altă petrecere cu intrare liberă este organizată de Crema Summer Club, care pregăteşte evenimentul „Babylonia Night“.
 
Prima „plajă independentă cu înclinaţii artistice din România“, un spaţiu alternativ care promovează şi încurajează concertele, expoziţiile, spectacolele de teatru sau improvizaţiile, Oha Beach, încheie un sezon plin de spectacole cu evenimentul „Final Burn“. Astfel, sâmbătă, la Oha Beach vor fi prezenţi Delahaze, Recursive, Miron Ghiu (Nava Spaţială) şi Atouck (Soundsphere). Intrarea, ca de obicei, este liberă.
 
Şi în sezonul estival 2014, Hotel Vega a organizat concerte live susţinute de artişti români. Pentru finalul de sezon, Vega a pregătit o seară specială, în cadrul căreia, de la ora 22.00, va susţine un concert Paula Seling. Începând cu ora 20.00, pe terasa Restaurantului Akolade din Vega va cânta formaţia Vega Band.
 
Sâmbătă, copiii sunt aşteptaţi la Kids Arena Carrefour, în Galeria Centrului Comercial Tom, de la ora 12.30, pentru a participa la un eveniment inedit, „Olimpiada copiilor“. Invitaţii speciali sunt Sportacus şi Ştefania. În cadrul evenimentului, se vor desfăşura jocuri şi concursuri pentru copii, precum golf, fotbal, tenis de masă, cursă printre jaloane şi obstacole.
 
De asemenea, sâmbătă va avea loc şi ultima ediţie a carnavalului de la Mamaia din acest an, eveniment în cadrul căruia primarul Constanţei, Radu Mazăre, îl va interpreta pe faraonul Ramses.
 
Începând cu 16 august, până la finalul lunii, la Complexul Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord-Dobrogean din Tulcea, va avea loc o expoziţie, în cadrul căreia vor putea fi admirate lucrări de desen şi gravură semnate de Alma Ştefănescu-Schneider şi Ion Anastase Tiţoiu.
Născută în anul 1948, la Constanţa, Alma Ştefănescu-Schneider a absolvit Universitatea de Arte din Bucureşti, iar la vârsta de 30 de ani, a plecat în Germania.
Artistul constănţean Ion Anastase Tiţoiu este absolvent al Academiei de Arte „Nicolae Grigorescu“ din Bucureşti, promoţia 1978, iar din 1980, este membru al Uniunii Artiştilor Plastici. În 2009, a primit titlul de cetăţean de onoare al Constanţei, iar în 2010, s-a retras din prim-planul mediului artistic constănţean şi s-a mutat în judeţul Tulcea, la Slava Rusă.

DUMINICĂ, 31 august, Bosquito şi Vama sub Lumini de Oscar

Duminică seara, începând cu ora 23.00, localul Papa la Şoni din Vama Veche găzduieşte lansarea videoclipului „Prieteni“ al trupei Bosquito, regizat de Florin Botea. Melodia „Prieteni“ este un extras de pe albumul „Babylon“, care urmează să fie lansat în luna septembrie. Preţul unui bilet este de 25 de lei.

Iubitorii artelor sunt aşteptaţi în Vama Veche, până pe 31 august, pentru a se bucura de soare, mare şi de ediţia aniversară a Festivalului de arte vizuale „Vama Sub Lumini de Oscar“ (VSLO). Festivalul aduce în prim-plan manifestări din domeniul fotografiei, filmului şi picturii, oferind tuturor posibilitatea de a viziona expoziţii, vernisaje şi proiecţii de filme în premieră, dar şi de a participa la seminarii şi cursuri de specializare susţinute de artişti recunoscuţi naţional şi internaţional.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii