Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:44 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Venituri considerabile din drepturi de autor Averea şi interesele fostului primar, acum consilier judeţean, Gheorghe Mihăieşi

ro

25 Jul, 2015 00:00 3033 Marime text
Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control şi funcţionarii publici aveau obligaţia ca, până la data de 15 iunie, să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere aferente anului 2014.
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
În ediţia de astăzi prezentăm declaraţia de avere pe anul 2014 a consilierului judeţean social-democrat Gheorghe Mihăieşi.
 
Gheorghe Mihăieşi a fost cel de-al doilea primar ales al Constanţei post-decembriste, ocupând această funcţie între 1996 şi 2000. El a fost cel de la care Radu Mazăre a preluat ştafeta în fruntea urbei. Potrivit ultimei declaraţii de avere, încărcate pe 6 iunie 2015, menţionează că este proprietarul unui autoturism marca Volvo, fabricat în 2004. În declaraţia completată anterior însă, Gheorghe Mihăieşi menţiona că este coproprietarul unui teren agricol de şapte hectare, achiziţionat în anul 2006, în satul Biruinţa din judeţul Constanţa. Acesta nu mai apare în declaraţia curentă, însă nici se menţionează că ar fi fost vândut.
 
Democrat-liberalul nu are bijuterii sub formă de metale preţioase, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro. De asemenea, el nu are conturi şi depozite bancare, nici plasamente şi investiţii directe.
 
Din pensie, Gheorghe Mihăieşi declară un venit de 24.000 de lei, iar indemnizaţia de consilier judeţean pe care a încasat-o anul trecut de la CJC a fost de 8.760 de lei. Nu mai puţin interesant, acesta declară că în anul fiscal anterior a încasat suma de 42.864 (probabil lei) din drepturi de autor. În ceea ce priveşte veniturile realizate de soţia sa, Gabriela Mihăieşi, şef serviciu în cadrul CJC, aceasta a încasat un venit de 40.100 de lei.
Gheorghe Mihăieşi nu declară alte interese decât acela că este membru în Consiliul Executiv al PSD şi în Consiliul Naţional al partidului.
 
Declaraţiile de avere şi de interese pot fi consultate în secţiunea „Documente“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii