Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:51 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu ce avere debutează noii consilieri judeţeni Adrian Bizineche, de la RAR, în vârful judeţului. Sute de mii de euro la purtător şi în bijuterii (document)

ro

15 Jul, 2016 00:00 6140 Marime text
 

Pe site-ul Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) au început, de curând, să fie publicate declaraţiile de avere şi de interese ale noilor consilieri judeţeni, aceia care vor lua, în mandatul 2016 - 2020, cele mai importante decizii pentru întreg judeţul Constanţa. Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, precum şi funcţionarii publici au obligaţia să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese.

Cotidianul ZIUA de Constanţa va publica, pe măsură ce sunt postate pe site-ul CJC, declaraţiile de avere şi de interese ale tuturor consilierilor judeţeni, iar acestea vor putea fi consultate şi în secţiunea „Documente“ a site-ului ziuaconstanta.ro.
 
În ediţia de astăzi, vă prezentăm averea şi interesele noului consilier judeţean Adrian Bizineche, director al Registrului Auto Român, filiala Constanţa, dar şi afacerist din „sfera” lui Valentin Gheorghe Ionescu, inculpat în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa.
 
În declaraţia de avere depusă pe 7 iulie 2016, Adrian Bizineche, zis Bizi, menţionează că deţine, din 2008, un teren intravilan de 384 de metri pătraţi. Din acelaşi an, are o casă de locuit de 275 de metri pătraţi, cumpărată, de asemenea, fără a se menţiona adresa celor două bunuri imobile.
 
Acesta mai are, din anul 2003, şi un motociclu BMW R1200. Şeful RAR Constanţa mai deţine şi bijuterii şi obiecte personale dobândite în perioada 2002 - 2015 însumând 120.000 de euro, la care se adaugă şi bani la purtător - 730.000 de euro, dar şi un cont curent deschis în 2008, de 9.500 de euro.
 
Anul 2008 a fost unul marcant pentru Bizineche, căci tot de atunci are şi două contracte de credit. Unul de 260.000 de euro, scadent în 2038, şi altul de 10.000 de euro, fără dată scadentă.
 
În calitate de şef de reprezentanţă a Registrului Auto Român, Adrian Bizineche a avut în anul fiscal anterior depunerii declaraţiei de avere venituri de 69.867 de lei. Şi cum banul la ban  trage, Bizineche a câştigat şi la poker: 2.500 de euro, de la Poker Stars.
 
Din declaraţia de interese aflăm că Adrian Bizineche este asociat şi administrator al Tecar Auto SRL, unde are 20 de părţi sociale, însemnând 200 de lei. Mai este asociat şi în Auto Grup SRL, unde are 25.000 de părţi sociale, reprezentând 250.000 de lei.

Citeşte şi Bizineche, de la afacerile cu Puşcaşi şi Lake View la şefia RAR

Totuşi, acestea nu sunt singurele firme în care Bizineche a fost implicat. Romconstruct Top îi reunea, în 2009, pe Adrian Bizineche, Emanuel Muntmark şi Marius Puşcaşi, cel din urmă fiind inculpat în Dosarul Retrocedărilor. Un an mai târziu, cu SC Templum Plus în acţionariat şi cu ceva fonduri europene în buzunar, Romconstruct Top a ajuns, în proporţie de 90%, la Butan Gas, firmă controlată de Veronica Daniela Guşă de Drăgan, văduva unuia dintre cei mai bogaţi români. În aprilie 2011, Registrul Comerţului ne spunea că noul şef al RAR era implicat în Atmosphere Wellness, Tecar Auto, BZN Oil Company, Suntrax Group, Auto-Grup şi Autocomo.
 
La acest moment, lucrurile s-au mai schimbat. BZN Oil Company a fost radiată, Tecar Auto a intrat în întrerupere temporară de activitate, iar din Atmosphere Wellness, firma care deţine sala de fitness cu acelaşi nume din Lake View, a ieşit. Şi această renunţare la afacere are o istorie interesantă. Inaugurat cu mare fast, complexul Lake View a fost pus rapid „în cârca” lui Sorin Gabriel Strutinsky, partener de afaceri cu Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu. Aşa cum spuneam, Bizineche a deţinut părţi sociale în firma Atmosphere Wellness, alături de Ioana Văduva.
 
În urmă cu trei ani, în Auto-Grup, Bizineche era asociat cu Adrian Tecuşanu, Anamaria Mihai, Stelian Fottu, Victor Vasile Fechete şi Neculai Ciupercă. Auto-Grup are ca obiect principal de activitate „comerţ cu alte autovehicule”.

Citeşte şi Pe aripile vântului: Imperiul Muntmark - „suedezo-românul" şi afacerile cu Bizi şi Grizzly

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii