Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:16 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu ce avere debutează în CJ Constanţa Liberalul Sorin Mocianu a făcut voluntariat în cadrul CJC?! (document)

ro

24 Aug, 2016 00:00 6438 Marime text


Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, precum şi funcţionarii publici au obligaţia să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese. Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
Scrutinul din 5 iunie a adus modificări în structura Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), unii dintre aleşi fiind la prima experienţă de acest gen. A trecut ceva timp de la constituirea CJC (22 iunie anul curent), iar la această dată pe site-ul instituţiei sunt postate, în sfârşit, toate declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese ale consilierilor judeţeni.
 
Printre cei cu experienţă în CJC se numără şi consilierul judeţean PNL Sorin Mocianu, aflat la al doilea mandat. Potrivit declaraţiei de avere, semnată la 17 iulie anul curent, acesta deţine o casă în municipiul Constanţa, o remorcă (an de fabricaţie 2007), iar în luna martie a vândut un teren pe care a încasat 240.000 de euro. Dacă tot am ajuns la capitolul bani, trebuie menţionat faptul că liberalul Mocianu are un cont curent deschis în anul 2007 în care a agonisit 205.330 de lei, iar veniturile realizate de familie în anul fiscal precedent au însumat doar 12.387 de lei. Asta în contextul în care, deşi a trecut în document că este consilier judeţean şi, potrivit prevederilor legale în vigoare, este remunerat pentru activitatea desfăşurată în cadrul CJC, Sorin Mocianu a omis să menţioneze ce bani a primit în anul 2015. 
 
„Interesele“ lui Sorin Mocianu nu reprezintă o necunoscută pentru constănţeni, el fiind ştiut drept patronul de la Cin-Cin.  Potrivit declaraţiei de interese, actualizată, consilierul judeţean PNL este asociat al SC Peninsula SRL, valoarea totală a părţilor sociale şi/sau a acţiunilor fiind 90 de lei. De asemenea, Mocianu este administrator al SC Cin-Cin SRL, activitate pentru care este remunerat cu 11.589 de lei. 
 
În secţiunea „Documente” puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi de interese ale consilierului judeţean.
 

Citeşte şi

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii