Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:14 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu ce avere debutează în CJ Constanța Gheorghe Donțu (PSD) preferă economiile în euro (document)

ro

25 Jul, 2016 00:00 6847 Marime text
 

Scrutinul din 5 iunie a adus modificări în structura Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), unii dintre aleși fiind la prima experiență de acest gen. A trecut ceva timp de la constituirea CJC (22 iunie), iar la această dată pe site-ul instituţiei au fost postate o parte dintre declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese ale consilierilor județeni. Printre aceștia se regăsește și consilierul județean PSD Gheorghe Donțu.
 
O perioadă destul de îndelungată, acesta a lipsit din viața administrativă a municipiului și județului Constanța. Între timp, s-a implicat în viața politică, fiind președinte al Organizaţiei Județene a PER Constanța. În toamna anului trecut, Gheorghe Donțu a revenit la prima sa dragoste politică - PSD, ceea ce i-a adus, pe lângă funcții pe linie de partid - în prezent acesta fiind secretar executiv al OrganizațIei Județene a PSD Constanța, și un mandat de consilier județean.

Noul lider PSD și proaspăt consilier județean „debutează” în CJC cu o avere modestă. Gheorghe Donțu deține un teren intravilan în comuna Poarta Albă și un apartament în municipiul Constanța.
În privința „asigurării” pentru vremuri mai dificile, consilierul județean PSD preferă să economisească în euro. Așa se explică faptul că Gheorghe Donțu are într-un cont bancar 7.500 de euro și în altul doar 245 de lei. Asta în contextul în care veniturile familiei Donțu în anul fiscal precedent au fost de 24.700 de lei.
 
Dacă în viața administrativă și politică a urbei consilierul județean PSD a fost mai puțin vizibil în perioada anterioară revenirii în PSD Constanța, declarația sa de interese ne confirmă că a fost activ pe „piața financiară”. Potrivit documentului, Gheorghe Donțu este acționar la BMC (n.r. Casa de Bucovina - Club de munte), FP (n.r. Fondul Proprietatea), SIF 2 (n.r. SIF Moldova SA), SWNG (n.r. S.N.G.N. Romgaz SA) și TGN (n.r. S.N.T.G.N. Transgaz SA), iar valoarea totală a acțiunilor deținute se ridică la 124.983,50 lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii