Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:16 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu ce avere debutează în CJ Constanţa Constantin Găluşcă (PSD) are „zestrea“ asigurată din moşteniri şi donaţii (document)

ro

01 Sep, 2016 00:00 3333 Marime text
 

Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, precum şi funcţionarii publici au obligaţia să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese. Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
Scrutinul din 5 iunie a adus modificări în structura Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), unii dintre aleşi fiind la prima experienţă de acest gen. A trecut ceva timp de la constituirea CJC (22 iunie anul curent), iar la această dată pe site-ul instituţiei sunt postate, în sfârşit, toate declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese ale consilierilor judeţeni. Printre noii aleşi ai CJC se numără şi consilierul judeţean PSD Constantin Găluşcă, de altfel, unul dintre membrii social-democraţi cu state vechi în partid, dar care a preferat să stea în umbră sau poate nu a avut cine să-l promoveze până acum.
 
Dacă în ceea ce priveşte administraţia publică locală abia acum începe să desluşească iţele acestui domeniu, în privinţa asigurării unui viitor decent se pare că alţii au avut grijă de el. Aşa se face că, în declaraţia de avere completată luna trecută, Constantin Găluşcă a trecut mai multe terenuri, toate situate în comuna Ipatele, judeţul Iaşi, toate moştenite în anul 2011 - un teren forestier, unul intravilan şi două incluse la alte categorii de terenuri extravilane. În acelaşi document apar un apartament în municipiul Constanţa, care i-a fost donat în anul 2014, şi venitul realizat în anul fiscal precedent, de 38.191 de lei.
 
Nici declaraţia de interese a noului consilier judeţean Constantin Găluşcă nu impresionează cu nimic. O singură rubrică este completată, prin care alesul confirmă apartenenţa la PSD şi faptul că este membru în Comitetul Executiv al organizaţiei judeţene PSD Constanţa.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii