Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:15 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cumpătat în investiţii?! Consilierul judeţean PSD Marius Horia Ţuţuianu evită băncile (documente)

ro

12 Aug, 2015 00:00 8127 Marime text
Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control şi funcţionarii publici aveau obligaţia ca, până la data de 15 iunie, să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere aferente anului 2014. Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
Social-democratului Marius Horia Ţuţuianu pare să nu-i placă aglomeraţia. În consecinţă, şi-a achiziţionat, încă din anul 2006, două terenuri intravilane în Palazu Mare, tocmai bune pentru construirea unor case. La capitolul „clădiri“, echilibrul domneşte în familia sa. Un apartament îl deţine soţia, unul el, iar casa ridicată în 2012 este „împărţită“ în mod egal de cei doi. Spre deosebire de alţi aleşi ahtiaţi după maşini, bijuterii, obiecte de artă etc., pe consilierul judeţean PSD toate acestea nu-l tentează… cel puţin până în prezent.

Precaut, pe vremurile financiare tulburi pe care le traversăm, Ţuţuianu a preferat să stea departe de bănci: nu are conturi, dar nici credite. A preferat să investească în acţiuni la SIF Transilvania, dar şi asta în mod cumpătat.

Dacă aruncăm o privire pe bugetul familiei Ţuţuianu, stâlpul financiar, conform tradiţiei româneşti, este chiar consilierul judeţean, al cărui venit anual este compus din: 110.000 de lei de la SC Euxin SA Constanţa, indemnizaţia de consilier judeţean de 8.404 lei şi cea de preşedinte al CA-ului de la SC Neptun Olimp SA, de 20.640 de lei. Deocamdată, aportul soţiei, constă în indemnizaţia de creştere a copilului, acordată de Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială, în cuantum anual de 6.000 de lei. Şi, pentru că statul nu iartă niciun venit când vine vorba despre acordarea unor eventuale ajutoare sociale, nu omitem nici noi să vă informăm asupra faptului că bugetul familiei Ţuţuianu este „rotunjit“ de alocaţia pe care o primesc cei doi copii, a cărei valoare totală se ridică la „impresionanta“ sumă de 2.588 de lei.

Cumul de funcţii

Declaraţia de interese a consilierului judeţean PSD Marius Ţuţuianu confirmă faptul că are abilităţi şi cunoştinţe în diverse domenii de activitate. Documentul postat pe site-ul CJC începe prin a ne arăta că alesul deţine acţiuni la SIF Transilvania şi la SC Euxin SA Constanţa. Având în vedere multiplele funcţii pe care le deţine pe lângă cea de ales judeţean, inevitabil te întrebi dacă are timp suficient pentru a-şi îndeplini toate atribuţiile ce îi revin. Concret, Ţuţuianu este preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al SC Neptun Olimp SA, director general al SC Euxin SA Constanţa, dar şi membru supleant în CA-ul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei“ Constanţa şi ADI ITI Delta Dunării.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi consulta declaraţia de avere şi pe cea de interese a consilierului judeţean PSD Marius Horia Ţuţuianu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii