Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce avere are consilierul social-democrat Constantin Pricop, de la Primăria Medgidia (documente)

ro

17 Mar, 2016 00:00 2636 Marime text
Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, precum şi funcţionarii publici au obligaţia ca, până la data de 15 iunie, să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere aferente anului trecut. Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.

Începând cu data de 27 februarie, ZIUA de Constanţa vă prezintă averile şi interesele aleşilor locali de la Medgidia. După ce aţi putut afla informaţii privind averea şi interesele primarului, respectiv ale viceprimarului municipiului, continuăm seria de materiale cu prezentarea declaraţiilor de avere şi de interese ale consilierilor locali, în ordine alfabetică.

Consilierul local Constantin Pricop a absolvit Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Medgidia şi, ulterior, Şcoala Postliceală Sanitară „Hypocrate” din Constanţa. Mai târziu, consilierul şi-a finalizat studiile la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii „Ovidius” Constanţa. Dar paşii l-au purtat către un master în Strategii de comunicare, absolvit în cadrul aceleiaşi universităţi.
 
La capitolul experienţă profesională, precizăm că Pricop a lucrat, între anii 2003 şi 2011, pe poziţii de casier, magazioner şi funcţionar. Din anul 2011, el a lucrat ca inspector de specialitate pentru Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local Constanţa. Mai mult, acesta deţine un atestat de „Ajutor Analist Programator, Certificare ECDL”. A absolvit şi curs privind „Asigurarea trasabilităţii documentelor în cadrul administraţiei publice”.
 


În declaraţia de avere depusă la început de mandat, în iulie 2012,  Pricop  Constantin menţiona că deţine un apartament, alături de Ioana Pricop, dobândit prin cumpărare, în anul 2005, în Medgidia, cu o suprafaţă de 45 de metri pătraţi. Fiecare deţine câte 50% din acest apartament.

Acesta menţiona, de asemenea, în acelaşi document, două autoturisme marca Dacia, fabricate în anul 2001, respectiv 2007, dobândite prin achiziţie. Pricop mai declara, în 2012, şi un credit contractat în anul 2011 de la UniCredit Ţiriac Bank, în valoare de 14.000 de euro, scadent în anul 2031.
 
În ceea ce priveşte veniturile, Pricop menţiona, în declaraţia depusă în anul 2012, încasări de 25.000 de lei, din activitatea de creştere a păsărilor.
 
Constantin Pricop nu declară bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă sau de cult, colecţii de artă, numismatică, obiecte de patrimoniu sau altele asemenea a căror valoare însumată să depăşească 5.000 de euro. Şi rubricile „Active financiare“ şi „Terenuri“ erau goale în 2012.
 
În declaraţia de interese din 2012, Constantin Pricop menţiona că este titularul Întreprinderii Individuale Pricop GN Constantin şi secretar general al Partidului Social Democrat, filiala Medgidia.
 
Din cea mai recentă declaraţie de avere, depusă în aprilie 2015, reiese că avuţia consilierului a crescut. Astfel, la capitolul „Clădiri“, este menţionat acelaşi imobil, dobândit în anul 2005, prin cumpărare, în suprafaţă de 45 de metri pătraţi, pe care Constantin Pricop îl deţine alături de Ioana Pricop.
 
Conform celei mai recente declaraţii de avere, consilierul PSD Medgidia şi-a mărit parcul auto, faţă de anul 2012. Astfel, pe lângă cele două autoturisme Dacia, fabricate în anii 2001 şi în 2007, consilierul PSD s-a mai ales cu un autoturism Ford, fabricat în anul 2000, dobândit prin cumpărare.
 
La capitolul „Datorii“, Constantin Pricop declara că a contractat un credit, în anul 2011, de la banca UniCredit Ţiriac Bank, scadent în 2031, în valoare de 14.000 de euro.
 
La capitolul „Venituri realizate în anul fiscal anterior“, consilierul a precizat că a primit indemnizaţia de ales local, în valoare anuală de 9.848 de lei. Pe lângă salariul de consilier local, acesta a mai declarat şi un venit anual de 9.200 de lei, bani pe care i-a primit de la SC Anicost Eco SRL, ca administrator al societăţii. Acesta a mai declarat şi alocaţia copiilor, în valoare anuală de 1.008 lei.
 
Constantin Pricop nu declară bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă sau de cult, colecţii de artă, numismatică, obiecte de patrimoniu sau altele asemenea a căror valoare însumată să depăşească 5.000 de euro. Rubricile „Active financiare“ şi „Terenuri“ au rămas necompletate în anul 2015, la fel ca şi în 2012.


Conform celei mai recente declaraţii de interese, din luna aprilie 2015, Constantin Pricop este titular la II Pricop GN Constantin Remus Opreanu. De asemenea, acesta a rămas în PSD Medgidia, devenind vicepreşedinte al filialei, faţă de anul 2012, pe când era doar secretarul general al organizaţiei locale.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi de interese ale consilierului local.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii