Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Și-a vândut casa din Covasna Averea și interesele consilerului județean social-democrat Ioan Mărcuș (documente)

ro

21 Jul, 2015 00:00 4922 Marime text
Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control şi funcţionarii publici aveau obligaţia ca, până la data de 15 iunie, să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere aferente anului 2014.

Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.

În secţiune Documente, prezentăm declaraţia de avere pe anul 2014 a consilierului judeţean social-democrat Ioan Mărcuș.

Nu mai are casă

Conform declaraţiei de avere postate pe site-ul CJC, consilierul PSD Ioan Mărcuş deţine un teren intravilan în comuna Limanu, în suprafaţă de 500 (unitatea de măsură nu e specificată, dar cel mai probabil este vorba de metri pătraţi), cumpărat în 2005. La capitolul „Clădiri“, figurează doar un spaţiu comercial / de producţie în Moşneni, Constanţa, de 2.977/425 (metri pătraţi), cumpărat în 2008. Anul trecut, la această rubrică, Mărcuș avea trecută și o casă de locuit de 180 (unitate de măsură neprecizată) în Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, cumpărată în 2003. Locuința se regăsește acum la capitolul III / bunuri imobile înstrăinate în ultimele 12 luni. Casa a fost vândută în 30 aprilie 2014 către SC Zupor Conect SRL pentru suma de 278.000 de lei.
Consilier cu state vechi în cadrul CJC, Ioan Mărcuş nu are datorii, şi nici nu deţine autoturisme, bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică sau obiecte care fac parte din patrimoniul cultural naţional sau universal, a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro. Are însă de primit 45.000 de euro de la Cătălin Gheorghe Bloga, căruia i-a acordat un împrumut în nume personal.

Venituri din dividende

Ioan Mărcuş a încasat, în calitate de consilier judeţean, o indemnizație de de 8.149 (monedă neprecizată, probabil lei), în vreme ce, ca angajat al Marcus Uranus SRL, a avut un venit de 12.935 (monedă neprecizată, probabil lei. De la aceeaşi societate, soţia sa a încasat anul trecut un salariu de 11.122 (moneda neprecizată, probabil lei).
În declaraţia de avere a consilierului social-democrat regăsim, de asemenea, venituri din alte surse. Este vorba despre dividende de la Marcus Uranus SRL - 270.480 de lei, de la Marova SRL - 72.426 de lei, de la Met Marker SRL – 250.485, precum şi de la Sport Turism SRL – 162.958 de lei față de 16.800 de lei cât menționa anul trecut. De altfel, de la toate firmele a obținut dividente mai mari anul trecut comparativ cu 2013.

Firmele familiei Mărcuș

Din declaraţia de interese a consilierului judeţean reiese că acesta este asociat în Sport Turism SRL (8 părți sociale – 80 de lei), Marova SRL (4 părți sociale – 40 de lei), Met Market SRL (115 părți sociale – 1150 de lei), precum şi în Marcus Uranus SRL (26 de părți sociale – 260 de lei). Totodată, el apare ca administrator al ultimei societăţi, unde valoarea beneficiilor este 0. De asemenea, este menţionat faptul că „persoana fizică Mărcuş Ioan nu are în derulare contracte“. Amintim că una dintre firmele administrate de acesta, şi anume Sport Turism SRL, a derulat, de-a lungul timpului, mai multe contracte cu Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat Constanţa. Nu în ultimul rând, Mărcuş este membru în Comitetul Executiv al PSD Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii