Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Soția lui Mircea Dinescu a murit la 58 de ani

ro

29 Oct, 2019 19:38 2168 Marime text
Traducătoarea Maşa Dinescu a murit la vârsta de 58 de ani, anunţă Teatrul Naţional Bucureşti pe Facebook.

"Colectivul Teatrului Național București anunță cu tristețe dispariția prematură, la numai 58 de ani, a colegei noastre, Mașa Dinescu. A fost șefa Secretariatului literar, o bună cunoscătoare de teatru român și străin, un om de o mare calitate profesională și umană.

Provenind din familia intelectualilor Elena Loghinovskaia și Albert Kovacs,ambii specialiști în literatura rusă, Mașa Dinescu a fost unul dintre cei mai apreciați traducători ai dramaturgiei ruse, multe dintre versiunile oferite de ea stând la baza unor spectacole de succes din importante teatre ale țării. La ora actuală, în repertoriul TNB se regăsesc nu mai puțin de cinci spectacole a căror traducere îi aparține: „Livada de vișini” de A. P. Cehov, r. David Doiashvili, „Revizorul” de N. V. Gogol, regia Felix Alexa, „Sinucigașul” de Nikolai Erdman, regia Felix Alexa, „Terorism” de frații Presniakov, regia Felix Alexa, „UFO” de Ivan Vîrîpaev, regia Bobi Pricop.

În alte teatre, traducerile sale au fost puse în scenă de mari regizori, cum ar fi Andrei Șerban sau Yuri Kordonsky, la Teatrul Bulandra sau la Teatrul Național din Cluj.

Colegii din Teatrul Național sunt alături de familia îndurerată în aceste momente de mare tristețe.

Incinerarea va avea loc mâine, 30.10.2019, ora 14,00, la Crematoriul Vitan Bârzești”, se arată în mesajul transmis pe Facebook de Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" Bucureşti

Maşa Dinescu era soţia poetului Mircea Dinescu.

Sursă foto: Facebook/ Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" Bucureşti
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii