Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:51 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prof. univ. dr. Viorel Tode s-a stins din viață. Ce mesaj a transmis conducerea Spitalului Județean de Urgență Constanța

ro

30 Sep, 2021 14:47 3240 Marime text
Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Constanța regretă dispariția Prof. univ. dr. Viorel Tode, cel care a fondat secția Clinică Urologie din cadrul SCJU Constanța și a condus-o mai bine de două decenii. 

Dr. Viorel Tode face parte din istoria celui mai mare spital dobrogean.  Născut la 2 iulie 1937 în localitatea Plopeni, din judeţul Constanţa Viorel Tode a a absolvit  Facultatea de Medicină din Bucureşti în anul 1960, în 1965 a devenit medic secundar, în 1969, specialist iar în 1980 a luat primariatul și tot atunci, grație profesorului Proca, pe atunci ministrul sănătății, a solicitat înființarea unei secții de urologie în Spitalul Constanța, transformată în 1990 în Clinica de urologie.
 
A introdus în clinică tehnici noi de chirurgie urologică, învățate în țară dar și peste hotare, în Spania sau Suedia. A realizat ca autor și coautor multe lucrări prezentate sau scrise, manuale, a condus  teze de doctorat și sute de lucrări de licență. A organizat mai multe Congrese Naționale a Asociației Române de Urologie și a primit diplome și medalii de la diferite foruri științifice.

Drum lin spre stele, domnule Profesor!

Sursa foto: SCJU Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii