Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesaj de condoleanțe al Facultății de Arte din Constanța la încetarea din viață a maestrului Pompeiu Hărășteanu

ro

08 Oct, 2016 01:08 1945 Marime text
Am primit cu multă tristeţe vestea trecerii din această viaţă a maestrului Pompeiu Hărășteanu, personalitate a muzicii vocale, cu o carieră de excepţie şi o longevitate artistică de invidiat, o rară capacitate de înţelegere şi exprimare în toate genurile, epocile și stilurile muzicale.

Pentru Facultatea de Arte din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța acest mare artist, cu un simț pedagogic deosebit, a însemnat enorm. Încă de la înființare, dânsul a pus umărul la dezvoltarea ei. Între anii 1998 şi 2003, a fost cadru didactic asociat la specializarea Interpretare Muzicală - Canto, disciplina Lied -Oratoriu. Toți colegii profesori și studenții, din acei ani, mărturisesc competența lui în domeniu și-l prețuiesc pentru bunătatea și căldura cu care îi inconjura.

Prin calităţile sale muzicale, pedagogice, intelectuale şi sufleteşti, maestrul Pompeiu Hărășteanu va rămâne în amintirea celor care l-au cunoscut - public, profesori și studenți, ca fiind un mare interpret, dascăl și OM.

În aceste momente de întristare, gândurile noastre se îndreaptă către familie şi toţi cei care l-au cunoscut. Dumnezeu să-l odihnească în pace!
 
Prof. univ. dr. Daniela Hanțiu,
Decanul Facultății de Arte din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii