Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

In memoriam Maria Bărbulescu

ro

07 Feb, 2019 12:13 1788 Marime text
              Colectivul Facultății de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța (UOC) își exprimă regretul profund cu privire la decesul doamnei Maria Bărbulescu. Doamna profesor a făcut parte din colectivul universității noastre încă de la începuturile sale, la jumătatea anilor ’60, contribuind la formarea a zeci de generații de profesori de istorie, pentru învățământul gimnazial și liceal.
          Maria Bărbulescu s-a distins prin excelență în istorie veche și arheologie, cu precădere asupra perioadei clasice, grecești, din evoluția orașului antic Tomis. Din această postură, atunci când programul Istorie a fost reînființat, în 1990, doamna Maria Bărbulescu și-a adus aportul științific prin susținerea de cursuri și seminarii dedicate prezenței grecești în spațiul Mării Negre, în antichitate, și a contribuit la formarea profesională a zeci de absolvenți care au ales să urmeze cercetarea arheologică. Nu în ultimul rând, doamna Maria Bărbulescu a îndeplinit și funcții administrative, contribuind, astfel, la dezvoltarea instituțională a universității noastre.
        Doamna Maria Bărbulescu și-a continuat cercetările și după încheierea activității la UOC și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, dispariția sa reprezentând o pierdere majoră pentru toți cei care au cunoscut-o, pentru cercetarea arheologică românească și nu numai.
        Dumnezeu să o odihnească în pace și să aducă alinare tuturor celor apropiați!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii