Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:29 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu în presa din România. Un cunoscut om de radio s-a stins din viață. Când va fi condus pe ultimul drum

ro

25 May, 2018 10:00 1962 Marime text
Radio Timișoara anunță că George Balica, omul de radio care pe 22 decembrie 1989 anunța ascultătorii din Banat că întreaga țară și-a redobândit libertatea, a încetat din viață în dimineața zilei de 24 mai.
 
Născut pe 21 mai 1947 la Timișoara, George Balica a absolvit cursurile Facultății de Filologie, Secția română-rusă, a Universității din Timișoara.
 
Potrivit Radio Timișoara, cariera sa la Radio Timișoara a început în anul 1971 în calitate de colaborator, pentru ca un an mai târziu să fie angajat reporter în cadrul redacției Actualități. Dicția și timbrul său s-au impus în scurt timp, astfel încât devine principala voce de prezentare a programelor postului de radio. De aici a fost un singur pas până la realizarea programelor matinale, în paralel cu dezvoltarea interesului pentru subiecte din domeniile social, economic și cultural . A fost inițiatorul mai multor rubrici de mare interes între care “Sfatul medicului”, “Întrebați și vă răspundem”, “Tinerețe, împliniri, răspunderi” și “Breviar cultural artistic”.
 
A coordonat secțiile Actualități și Social de la Radio Timișoara, post căruia i-a rămas credincios toată viața. De numele său se leagă o serie de rubrici, între care “Poezia de dragoste” și “La zi în viața partidelor parlamentare”.
 
Cu ocazia împlinirii a 75 de ani ai Radioului public din România a primit distincția “Vocile Radioului”.
 
Înmormântarea va avea loc, sâmbătă, în comuna Beliu din județul Arad.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii