Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:23 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu în mediul academic românesc. A încetat din viață Petre Frangopol, cetățean de onoare al municipiului Constanța

ro

14 Dec, 2020 10:48 2848 Marime text

Vineri, 11 decembrie 2020, inima academicianului prof. dr. ing. Petre Frangopol, cetățean de onoare al municipiului Constanța, a încetat să mai bată la vârsta de 87 de ani.

Născut la Constanța pe 26 mai 1933, Petre T.Frangopol a absolvit liceul „Mircea cel Bătrân”, ulterior Politehnica din Iaşi - Facultatea de Chimie Industrială și Cursurile post-universitare de Radiochimie şi Aplicaţii ale Tehnologiilor Nucleare, la Facultatea de Fizică a Universităţii Bucureşti, susţinându-și apoi doctoratul la Politehnica din Timişoara.
A funcţionat ca profesor la Universităţile din Iaşi, Arad, Cluj-Napoca și Politehnica Bucureşti. A fost Consilier la Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior şi la Institutul de fizică şi inginerie nucleară „Horia Hulubei”. Este autor a peste 200 de lucrări ştiinţifice, în domenii precum biofizică, radioizotopii şi compuşii organici marcaţi, scintilatori organici, radicali liberi organici stabili.

Mesaje de condoleanțe

„Anunțăm cu mare tristețe că OMUL Academician Profesor Dr. Ing. PETRE FRANGOPOL RALLI a încetat din viață în ziua de 11.12.2020. Autor a peste 330 de lucrări științifice publicate în periodice românești și internaționale de specialitate, a lucrat până în ultima clipă, cu devotament și dăruire. Dumnezeu să-l odihnească. Va rămâne veşnic în inimile noastre”.

„Colegiul Național «Mircea cel Bătrân» Constanța anunță cu tristețe stingerea din viață a unuia dintre cei mai străluciți dintre absolvenții săi, academicianul PETRE FRANGOPOL. O operă științifică imensă și o contribuție uriașă la susținerea educației românești, constituie portretul omului devotat, până în ultimul moment, liceului lui și al nostru! Dumnezeu să îl odihnească!”.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii