Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A murit jurnalistul Florin Condurățeanu

ro

28 Jun, 2021 21:29 2516 Marime text
  • Jurnalistul Florin Condurățeanu a murit în această seară, în urma unui stop cardio-respirator.
  • Editorialist la „Jurnalul”, acesta a publicat luni dimineață ultimul material. 
Jurnalistul Florin Condurățeanu s-a stins din viață în această seară.

Conform primelor informații, se pare că acesta a suferit un stop cardio-respirator. 

El avea 71 de ani. 

Anunţul a fost făcut în direct la Antena 3 de Mihai Gâdea, la Sinteza Zilei.

„Noi am aflat în jurul orei 8 şi ceva. Îmi e foarte greu să vorbesc în seara asta. Îmi este foarte greu să vă anunț ceea ce urmează. Colegul și prietenul nostru, unul dintre cei mai minunați oameni pe care i-am cunoscut vreodată, Florin Condurățeanu, a încetat din viață.

De-a lungul timpului, prin natura lucrurilor, prin natura meseriei mele, am cunoscut foarte mulți oameni. Am lucrat cu foarte mulți oameni. Nu am întâlnit pe nimeni ca Florin Condurățeanu.

În urmă cu puțin timp am aflat că scumpul nostru coleg și prieten a intrat în șoc cardio-respirator și cu toții am sperat ca Florin Condurățeanu, așa cum a învins întotdeauna în profesie, în viață, să învingă și în această seară”, a spus Mihai Gâdea, atunci când a prezentat tragica veste.

Florin Condurățeanu a avut o poveste de viaţă emoționantă. Părinții lui au murit la o distanță de doar zece luni. 

„La Fundeni mi-au murit ambii părinţi, la distanţă de zece luni. S-au iubit foarte mult. Când ţi-au murit părinţii simţi că ai fost împuşcat în aripă. Tata era conferenţiar la Mina Minovici. A scăpat de pe front, fratele lui a stat mult timp prizonier în Siberia.

Tata s-a îmbolnăvit de inimă şi din insuficienţa cardiacă a făcut edem pulmonar. Îşi pierdea cunoştinţa. I-am ţinut limba să nu şi-o înghită. La spital l-au îngrijit teribil, dar, a doua zi, când m-am dus să-l vizitez făcuse stop cardiac.

Eram în primul an de facultate. Mama mea, care avea o funcţie importantă pe linie economică la Fundeni, a făcut, de la tensiune, un atac cerebral stând de vorbă cu mine. Vorbeam cu ea şi vedeam cum îi împietreşte gura. Am chemat salvarea şi m-am dus la spital. A stat şase zile în comă. Au murit amândoi acolo. Eu i-am luat de acolo” , spunea Florin Condurățeanu. 

El a lucrat în presa scrisă, la Flacăra, Curierul Național, Jurnalul Național. A lucrat și în televiziune, la OTV, Tele7ABC, Antena 2, Etno, Antena 1, Antena Stars și România TV.

A scris mii de articole de ziar și a realizat mii de talk show-uri TV.

A intervievat, în peste 40 de ani de carieră, majoritatea personalităților românești.

Editorialist la Jurnalul, luni dimineață a publicat ultimul său material, intitulat „De un secol, Rapid driblează plictiseala". 

Florin Condurățeanu a devenit celebru și pentru expresia „Vă pup pe suflet!".

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii