Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A murit Corneliu „Bibi” Ionescu, fondator al formației românești de rock Sfinx

ro

23 Jan, 2022 18:15 1652 Marime text


Corneliu „Bibi” Ionescu, unul dintre fondatorii formației românești de rock, Sfinx, s-a stins din viață sâmbătă, 22 ianuarie, a anunțat jurnalistul Doru „Rocker” Ionescu pe pagina sa de Facebook.

Sfinx este una trupele fanion al rockului bucureştean, fiind una dintre puţinele formaţii rock româneşti care s-a remarcat şi pe plan internaţional”, potrivit biografiei trupei, realizată de Nelu Stratone

„Cu CORNELIU „BIBI” IONESCU am avut câteva întâlniri esențiale pentru mine, să înțeleg atât epoca beat cât şi rock (muzical dar și tehnic). 

(...) Audio, însă, a oferit tuturor celor interesaţi (sper că şi redactorilor radio) numeroase amintiri din viaţa sa de pe scenă şi din culise. În câteva cărţi la temă, am transcris atâtea întâmplări, inclusiv un epistolar între membrii grupului şaizecist Sfinx. Se adaugă interviul cu Marius Chivu, cu care în 2014 l-am vizitat pentru „Dilema veche” - un dosar al muzicii electronice. (...)

Dan Andrei Aldea, Sandu Arion, Radu Tănase, Octav Zemlicka, Petre Iordache, Barbu Idu ş.a. l-au ridicat în slăvi pentru atâtea reuşite tehnice.

(...) Corneliu, excesiv de modest dar şi îndatoritor, căutând mereu avansul tehnologiei şi umbra scenelor, rămâne pe retina celor care l-au cunoscut în lumină. Şi în sunetul Sfinx unic. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, se arată în mesajul lui Doru „Rocker” Ionescu, scris pe pagina de Facebook.  

Corneliu „Bibi” Ionescu s-a născut la 2 martie 1945 și a fost singurul care nu a părăsit formația până la destrămarea ei, la începutul anilor '90. 

„Am aflat astăzi vestea tristă că ne-a părăsit Corneliu „Bibi” Ionescu. Corneliu Bibi Ionescu (n. 1945), pentru cine nu ştie, este membrul fondator şi basistul trupei Sfinx, singurul care a cîntat fără întrerupere din 1962 pînă în 1994, cînd, după mai multe schimbări de componenţă şi de stil, trupa s-a desfiinţat”, a anunțat și jurnalistul Andrei Partoș.

Sursa foto: Facebook/ Doru Rocker Ionescu

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii