Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:14 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A murit actorul Ion Dichiseanu

ro

20 May, 2021 15:41 3274 Marime text
  • Actorul Ion Dichiseanu a încetat din viață la vârsta de 87 de ani.
  • Acesta era internat de mai bine de trei luni la Spitalul Floreasca din Capitală.

Dichiseanu a fost un actor cu o bogată activitate teatrală şi cinematografică.

A primit Premiul ACIN pentru rolul din filmul "Clipa" (1979) și a fost decorat cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler (30 mai 2002), alături de alți actori, „pentru prestigioasa carieră artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”.

Ion Dichiseanu a fost ales Cetățean de Onoare al orașului Adjud, orașul său natal.Totodată, în anul 2019 a fost decorat de președintele României, Klaus Iohannis cu Ordinul Serviciul Credincios în grad de ofițer, scrie wikipedia.org.

Trupul neînsufleţit al lui Ion Dichiseanu va fi depus vineri, la ora 13.00, în foaierul Teatrului Nottara. Sâmbătă, la ora 10.00, cortegiul va pleca spre cimitirul Belu, unde va fi depus în capelă. Slujba de înmormântare va avea loc ora 12,00. Ion Dichiseanu va fi înmormântat cu onoruri militare.

Membrii Consiliului Național al Audiovizualului își exprimă profundul regret cu privire la dispariția actorului Ion Dichiseanu și transmit condoleanțe tuturor celor care l-au cunoscut și l-au apreciat.

Totodată, Consiliul transmite posturilor de televiziune și de radio rugămintea de a trata cu decență și responsabilitate orice subiect referitor la decesul reputatului actor, cu atât mai mult cu cât legislația audiovizualului cuprinde prevederi clare privind obligația de a respecta drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, precum și dreptul la viaţă privată, inclusiv pentru familia aflată în suferință.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii