Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tsingtao, un restaurant... nu foarte chinezesc (galerie foto)

ro

07 Apr, 2014 00:00 11051 Marime text
Nu mă pot hotărî ce anume determină specificul chinezesc al acestui local. Câte un fir de bambus pe fiecare masă şi câteva tablouri ce înfăţişează femei în veşminte tradiţionale asiatice nu sunt de ajuns pentru ca un local să îşi asume acest specific, oricât de multă bunăvoinţă ai avea.

Singurul element care ar avea legătură cu specificul autoproclamat al restaurantului este muzica tradițională ce se aude în surdină. Ar fi sunat chiar interesant, dacă nu ar fi fost acoperită de volumul televizorului setat pe ştiri din sport, deloc în ton cu atmosfera.
Încă de la intrare, îți atrage atenția, în mod inevitabil, un mare şi frumos acvariu în care înoată câteva micuțe vietăți rătăcite în apa ce părea neschimbată de zile bune.

Într-adevăr, toate preparatele au specific chinezesc, preţurile lor fiind accesibile. Cele mai ieftine sunt supele, al căror cost porneşte de la 9 lei. Poți mânca o porție consistentă de noodles cu pui şi legume la doar 14 lei şi, pentru o sumă cuprinsă între 18 şi 24 de lei, poți comanda diferite preparate din carne de pui sau porc, gătite în foarte multe combinații - cu legume, cu fructe, cu sosuri dulci, picante sau foarte picante.
Ceva mai piperate sunt prețurile specialităților cu peşte sau fructe de mare, 38 - 45 de lei. Costurile sunt mai ridicate pentru specialitățile din carne de rață, acestea fiind, de altfel, cele mai scumpe preparate din meniu - 55 de lei.
Deserturile nu sunt variate, având posibilitatea să alegi între lapte prăjit, fructe de sezon în caramel sau înghețată prăjită, toate la acelaşi preț, de 14 lei. Oferta băuturilor este ceva mai diversificată: apă şi răcoritoare la preţul de 5 lei, cafea, la acelaşi preț, dar şi bere tradițională chinezească Tsingtao la 8, respectiv 14 lei, în funcție de gramaj.

Despre servire nu pot spune prea multe lucruri. Comanda a venit repede, în mai puțin de 10 minute. Dar acest lucru nu este de mirare, în condițiile în care în restaurant mai erau doar două mese ocupate, dintre care la una se consuma doar bere.
Ospătarul, amabil şi voios, poate prea voios. Spun asta deoarece în timp ce mergea să ia comanda, mai făcea şi câțiva paşi de dans, iar atunci când a debarasat masa la care mă aflam, m-a încântat chiar şi cu o piruetă. Nu cred că acest spectacol intra în program, şi nici în fişa postului, iar eu am concluzionat că se simțea, într-adevăr, bine la locul său de muncă. Însă acesta este un comportament de neacceptat pentru un ospătar ce lucrează într-un restaurant care se respectă.
Băile, mici, dar curate. Nimic deosebit în această privinţă. Însă drumul din restaurant până acolo este cu mult mai interesant. Astfel, ospătarul îţi explică cum să treci de o uşă şi apoi să faci dreapta. Asta pentru că, în cazul în care, din greşeală, faci stânga, intri în bucătărie. Bucătărie în care poți vedea doar în treacăt, deoarece nu există uşi. În plus, undeva pe jos, tot în drumul spre baie, m-am lovit de câteva lăzi de bere „depozitate“ deloc strategic.

În concluzie, localul nu m-a impresionat, dar nici foarte dezamăgită nu am fost. L-aş recomanda, dar nu pentru specificul chinezesc, ci pentru posibilitatea de a gusta preparate diferite faţă de cele întâlnite în majoritatea meniurilor din Constanța, la prețuri accesibilie.
Conform Registrului Comerţului, restaurantul Tsingtao funcţionează pe societatea Tsingtao International Trade SRL şi este administrată de Kang Jiaen, Zhu Mingyang şi Wang Song, aceştia fiind şi asociaţi. Zhu MingYang se ocupă şi de societatea Knitwear Impex, înfiinţată în anul 2000, cu sediul în Galaţi, şi a mai administrat şi societatea Xinfei Impex, înfiinţată tot la Galaţi în 2005, dar care are, momentan, întrerupere de activitate. Pe lângă restaurantul Tsingtao din Constanţa, Kang Jiaen mai are în administrare şi societatea LK Helida Impex SRL, înfiinţată în anul 1993 la Bucureşti şi mutată în 2001 la Constanţa.
 
Adrese utile
Adresa: bulevardul Mamaia nr. 140, Constanţa;
Contact: 0341.440.644, 0721.573.899;
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/tsingtao.constanta?fref=ts
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii