Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:13 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Restaurantul Pizza OK, bucătărie italiană și nu prea... (galerie foto)

ro

06 Jun, 2015 00:00 9729 Marime text
Considerată o mâncare ţărănească în Italia timp de secole, pizza, aşa cum o ştim acum, este atribuită unui brutar pe nume Raffaele Esposito din Napoli, care, în 1889, a gătit un astfel de preparat cu ocazia vizitei regelui italian Umberto şi a reginei Margherita.

În zilele noastre, există foarte multe varietăţi de pizza în afară de clasica forma rotundă, iar ingredientele pentru preparare sunt limitate doar de imaginaţia noastră. Mie mi-a fost tot timpul greu să decid unde să comand sau unde să merg să mănânc pizza.
Aşa că am ales, aproape de miezul nopţii, să mănânc lângă casă, la Pizza OK, restaurant situat pe Şoseaua Mangaliei numărul 71. Este un local simplu, dar modern, curat, în ansamblu, însă micuţ. În momentul în care intraţi, vă întâmpină imediat un miros proaspăt, care vă stimulează pofta de mâncare. La ora 22.00, restaurantul era aproape plin. Aşezându-mă confortabil la o masă, am realizat că lipseşte muzica. În schimb, se difuza, cu volum ridicat, un mediatizat meci de fotbal... Nu sunt mare fană a fotbalului, dar clienţii localului păreau foarte încântaţi că savurează o pizza şi o bere în timp ce urmăresc partida.
 
În fine, să ne concentrăm pe mâncare! Mi-a plăcut că au promoţii şi oferte pentru clienţi, ceea ce „face bine“ la promovare. Spre exemplu, la două pizza „OK“, mai primeşti una Prosciutto sau Prosciutto e Funghi, la preţul de 40 de lei. Dacă mergi dimineaţa, în intervalul 8.00 - 10.00, bei o cafea cu 3,5 lei, iar dacă mergi după ora 10.00, dar până la 16.00, bei o cafea şi o Cola cu 8 lei.
Pe lângă tradiţionala pizza - cu preţuri decente, cuprinse între 7 şi 22 de lei -, mai există în meniu şi alte tipuri de preparate, ca de exemplu ciorbe (cu preţuri de 8 şi 9 lei), paste (15 - 23 de lei), mâncăruri cu specific românesc, care predomină, de altfel, în oferta culinară a localului (între 9 şi 26 de lei), salate (între 3,5 şi 25 de lei) sau desert (între 7 şi 10 lei).
 
Din punct de vedere al dimensiunii, pizza OK este standard, aşadar, nu ai posibilitatea să alegi diametrul preparatului. Am comandat specialitatea casei în materie de pizza, denumită, desigur, „Pizza OK“. Tacâmurile au ajuns la masă după aproape un sfert de repriză de fotbal, iar farfuria cu pizza, aproape de finalul reprizei, având în vedere că am comandat la începutul partidei. Este adevărat că erau clienţi în restaurant, dar nu am cerut vreun preparat sofisticat, ci, după părerea mea, unul care se execută rapid.
 
Pizza a venit, într-un final, dar era foarte fierbinte, aşa că nu am putut să o gust imediat. Blatul - foarte subţire, nici prea alb, nici prea ars, iar ingredientele erau, cred eu, din conservă. În ceea ce priveşte gustul, nu am nimic de reproşat. Este o pizza săţioasă: dacă nu sunteţi tare înfometaţi, puteţi să o împărţiţi cu cineva! Şi sosul este bun, deşi pe pizza există destul, astfel încât nu prea mai ai nevoie de cel din sosieră. Înainte de verdict, trebuie să ştiţi că preţurile sunt decente la pizzeria OK. Preţul cerut pentru pizza pe care am comandat-o aici a fost 20 de lei, o sumă de bun simţ.
 
Servirea a fost bună, în ciuda aşteptării, dar am apreciat faptul că am fost avertizaţi de chelneriţă că „o să dureze“. Grupurile sanitare sunt curate şi au un miros plăcut. Un punct în plus şi pentru terasa acoperită de lângă restaurant!
 
Cum a fost deci experienţa la restaurantul Pizza OK? Este mult loc pentru îmbunătăţiri în ceea ce priveşte aspectele cele mai importante: rapiditatea servirii şi calitatea preparatelor. Merită drumul până la acest local pentru o pizza? Eu cred că nu prea!
 
Restaurantul funcţionează pe societatea Mitu SRL. Potrivit datelor consultate la Registrul Comerţului în data de 4 iunie 2015, firma, înfiinţată în anul 1994, are sediul social în Techirghiol, judeţul Constanţa, şi se ocupă de restaurante. Asociaţi în firmă sunt Florin Mitu şi Andreea Mitu. Calitatea de administrator al societăţii o are Florin Mitu.
 
Florin Mitu mai apare ca asociat în Elvarom International SRL (radiată), Mitour SRL (radiată) şi Petronyk SRL (radiată).
 
Informaţii utile
 
Adresă: Șoseaua Mangaliei nr. 71, Constanţa
Telefon: 0241.580.804
Nr de locuri: 80
WI-FI: Da
Locuri parcare: Da
Facebook: www.facebook.com/pages/Pizza-Ok
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • DM 03 Jul, 2015 00:57 Sunt curios cat de placuta este existenta terasei pentru vecinii de deasupra restaurantului. Presupun ca stau clientii pana tarziu in noapte. Iar discutiile lor nu cred ca sunt tocmai in surdina.