Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:34 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Queen Elisabeth, un restaurant de 5 stele (galerie foto)

ro

18 Nov, 2013 00:00 15089 Marime text
La restaurantul Queen Elisabeth, servirea şi preparatele sunt excepţionale.
 
Restaurantul Queen Elisabeth este situat pe bulevardul Elisabeta nr. 7, în locul unde odată a fost Consulatul General al Republicii Populare Chineze la Constanţa, într-o clădire cu valoare istorică deosebită - casa Cănănău (declarată de curând monument istoric).

Pe site-ul celor de la Queen Elisabeth există o descriere care se potriveşte perfect cu ambianţa în care te introduce: „Beneficiind de o amplasare unică şi de o perfecţiune febrilă, în «buricul» zonei vechi a Constanţei, într-una dintre operele de artă ale arhitecturii româneşti, Restaurantul Queen Elizabeth vine cu «dichisul» unei ere demult apuse, dar ce a oferit atât de mult istoriei neamului nostru - perioada interbelică.”
În exterior mai sunt păstrate blazonul şi arhitectura imobilului, ceea ce conferă un plus de eleganţă localului.
Interiorul este din aceeaşi poveste, din perioada anilor 1910 - 1920 şi este structurat în mai multe încăperi cu diferite aranjamente. Una dintre cele mai elegante este Camera Albă, despre care cei de aici spun că este „o cameră cu o panoramă impresionantă, foarte luminoasă pe tot parcursul zilei, recomandată atât pentru un mic dejun scăldat de razele soarelui, cât şi pentru o cină romantică, atunci când lumina lumânărilor completează perfect atmosfera.”

Pentru o asemenea amplasare, preţurile sunt pe măsură, dar vă recomand să încercaţi orice preparat din fructe de mare, cele două tipuri de friptură de cerb şi/sau raţa cu sos de caise confiate. Preţul oricărui preparat dintre cele recomandate trece de 40-50 de lei.
Şi cum nicio mâncare nu poate fi savurată fără un vin bun, cei de la Queen Elisabeth propun o gamă foarte largă de vinuri. Eu le voi aminti pe cele româneşti: Agricola Ştirbey, DaVino, Domeniile Săhăteni, Vinarte, Domeniile Coroanei, M1 Crama Atelier, Cramele Recaş, Cramele Halewood, Cramele Lacerta şi Cramele Frâncu.

Servirea a fost excepţională, de nota 20. Chelnerul a fost foarte manierat, a avut grijă să se scuze când şi dacă ne deranja, a fost exact tipul de om care este făcut pentru această meserie - tipul chelnerului perfect pentru un restaurant de succes. Nu am aşteptat prea mult pentru preparatele noastre, iar acestea au fost delicioase.
Vă recomand acest restaurant pentru o ieşire romantică, seara, unde să degustaţi un pahar de vin spumant Lambrusco Viala.
La final, nu avem cum să nu acordăm nota 10 acestui local şi vă invit să ne împărtăşiţi părerile dumneavoastră.
 
Potrivit Registrului Comerţului, restaurant Queen Elisabeth funcţionează pe societatea SC Best Quality Solutions SRL şi este administrată de Gheorghe Teliceanu şi de Elena-Daniela Teliceanu.
 
Informaţii utile:
Adresa: Bulevardul Elisabeta nr. 7
Site: queenelizabeth.ro
Facebook: facebook.com/RestaurantQueenElizabeth
Rezervări: 0725131214
Restaurantul Queen Elisabeth face şi livrări la domiciliu!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii