Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:34 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preparatele de la Casa Vegetariană descurajează adepţii mâncărurilor sănătoase (galerie foto)

ro

19 Nov, 2013 00:00 9232 Marime text
Dacă îţi este foame, sigur nu ai ce să mănânci de la Casa Vegetariană

Casa Vegetariană este mai mult o autoservire decât un restaurant, dar chiar şi aşa, îmi imaginam că va fi altfel totul. Întâi că amplasarea este una foarte bună în timpul verii - strada Mircea cel Bătrân, lângă hotel Ibis -, şi apoi că specificul restaurantului - raw-vegan - suna promiţător. Atât doar că din exterior restaurantul nu este deloc vizibil, iar din interior... mâncarea este un dezastru. Singurele bune de mâncat sunt rolls-urile cu brânză tofu, un fel de humus, măsline şi roşii (toate puse într-o lipie şi făcute ruladă), care costă 7 lei o jumătate.
Au legume la aburi, vreo 9 lei 100 de grame, dar legumele sunt doar conopidă, broccoli şi câteva rondele de morcovi şi sunt preparate atât de prost încât nu au niciun gust.

Au şi burgeri vegetali, pe care însă nu am avut curaj să îi încerc. Preparau şi sucuri, de trei feluri: de goji, limonadă de ghimbir şi suc de cătină. Deserturile nu erau prea arătoase, totuşi prăjiturelele au fost bunişoare.
În orice caz, este destul de scump. Ca să vă faceţi o idee, un pahar de suc, jumătate de rolls, 100 de grame de legume şi o prăjitură vegană au costat 47 de lei.
Aranjamentul este cam ciudat. Restaurantul împarte spaţiul cu un fel de birou de promovare a mâncatului sănătos. E cam ciudat să mănânci la 2 metri de biroul cuiva... şi te face să te simţi ca într-o sală de mese.
Altele nu am de spus, decât că nu mi-a plăcut, şi nu pentru că nu aş şti ce gust are mâncarea vegetariană, ci pentru că produsele nu erau deloc bine preparate.
Pentru conceptul interesant, pentru aranjamentul şi mâncarea proaste, dar şi pentru opţiunile destul de limitate în a alege mâncarea, acordăm nota 5 localului.

Conform Registrului Comerţului, Casa Vegetariană funcţionează pe societatea Casa Sante SRL, a cărui unic administrator este Maria Pavel.

Informaţii utile:

Adresa: str. Mircea cel Bătrân nr. 49
Site: http://www.casavegetariana.ro
Facebook: https://www.facebook.com/casa.vegetariana.5
Rezervări: 0721.000.422.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Laurențiu 13 Aug, 2017 18:44 Experiența mea, legat de Casa Vegetariană, a fost lungă, dar s-a încheiat brusc. Eram fan, pentru că era situat aproape de job. Aduceam colegi non/vegetarieni și le prezentam restaurantul că fiind ok. Deși eram conștienț că are minusuri multe, eram mulțumit că e proaspătă mâncarea. Azi am intrat și am comandat o omletă și surpriză, un gândac roșu de bucătărie în mijlocul omletei, in stare de șoc, fiind prăjit. Patroana nu era deloc afectată, s-a oferit să-mi dea alta dau banii. A zis că ea nu poate să le controleze in bucătărie, deși ea gătește cot la cot cu ele. Și că ei igienizează o dată/lună. Nu voi mai intra niciodată acolo. După ce că prețurile sunt piperate mâncarea are și gândaci...și nici nu-și asumă. De EVITAT!
  • fara nume 20 Mar, 2017 20:36 Acum in martie 2017 am avut ocazia sa comand un platou cu aperitive vegane și un tort la Casa vegetariana si părerea mea este bună. Gustul fiecaruia dintre cele 6 tipuri de aperitive era deosebit, nu prea sărat ( că nu este sănătos) dar aromat. Tortul vegan era foarte gustos . Pretul este ,,de restaurant", ceea ce mie personal nu mi-ar fi la indemână pentru alimentația zilnică. Cei care au venituri mai mari decât mine, pot insă apela fără rezerve la meniul lor zilnic, dacă-s vegani. Pentru cei care iși numără cu grijă bănuții, este de preferat să iși gătească singuri.
  • Aura 19 Nov, 2013 10:08 Este destul de scump. O punguta cu cubulete proteice din soia costa la supermarket cam 1 leu si cativa banuti. Legumele in general sunt ieftine. De ex., varza acum este 50 de bani sau mai putin. Acest lucru insa nu se reflecta in preturile alimentelor. Cu mai putin de 10 lei (o varza mare + un plic de cuburi de soia + o ceapa + un ardei rosu + pasta de tomate + sare + piper + cateva fire de verdeata + putin ulei) iese o oala mare de mancare, aprox 6 portii. Daca mai punem la socoteaza si gazul si apa si munca, mai adaugam sa zicem 5 lei. Calculat la 8-9 lei pe portie rezulta un profit de peste 70%.