Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Pe-ăsta-l batem mai cu grijă, să nu-l doară“ La Mama, un local cu mâncare bună, prezentată cu texte amuzante (galerie foto)

ro

09 Sep, 2015 00:00 3553 Marime text
 În staţiunea Mamaia, aproape de Cazino, se află restaurantul La Mama, un local ce îţi dă impresia că mănânci în intimitatea propriei case. Primul restaurant La Mama a apărut pe 27 februarie 1999, în Bucureşti, dintr-o idee simplă, aceea de a transforma mâncatul în oraş într-o experienţă cu un grad mai mare de intimitate, de confort. Localul de la malul mării are un spaţiu destul de mare şi este bine amenajat, cu scaune şi băncuţe.
 
Meniul este „stufos“ şi aproape fiecare preparat este însoţit de mesaje în cheie amuzantă. O salată românească ce are ca ingrediente „tot ce-i place mai mult românului“ dai 22 de lei, pe un file de porc la grătar care, spun ei, este „pentru bărbaţi hotărâţi şi nu numai“, plăteşti 20 de lei, un şniţel de porc „bătut vârtos şi pe-ndelete, un şniţel cum altu' nu-i“ costă tot 20 de lei, un şniţel de pui însoţit de textul „pe-ăsta-l batem mai cu grijă, să nu-l doară“ - 20 de lei, un şniţel ţărănesc „alergat şi plin de fulgi de porumb“ - 24 de lei, iar un şniţel de curcan „bătut cu drag de mama“ - 34 de lei. Meniul este plin de astfel de descrieri ale preparatelor, aşa merită să le citeşti măcar ca să te amuzi copios. Pe un peşte dai între 28 şi 36 de lei, în timp ce o ciorbă costă între 9,40 şi 13,40 de lei. Acesta este unul dintre restaurantele cu mâncare gătită tradiţională, fără pizza sau alte produse fast-food incluse în meniu. În schimb, La Mama poţi găsi preparate vegetariene la preţuri cuprinse între 8 şi 12 lei.
 
De asemenea, poţi comanda meniul zilei, care costă 19 lei şi cuprinde două feluri de mâncare. La primul fel îţi poţi alege ciorbă rădăuţeană de perişoare sau de fasole cu costiţă, iar la felul doi poţi savura fie clătite cu pui şi ciuperci, piept de pui la grătar sau file de porc la grătar, fie şniţel de porc. Pentru garnitură, poţi alege între cartofi prăjiţi, cartofi ţărăneşti, piure de cartofi sau pilaf cu orez cu ciuperci.
 
Am ales să mănânc ciorbă de perişoare, şniţel de porc şi cartofi ţărăneşti, iar prietenii mei au comandat ciorbă rădăuţeană, piept de pui şi cartofi prăjiţi. Când am gustat din ciorba mea, dar şi din cea a prietenilor, o căutam deja cu privirea pe mama, să văd dacă nu cumva a făcut ea mâncarea. Era exact ca la mama acasă! Apoi au venit şniţelul şi cartofii ţărăneşti. Aceştia din urmă erau uleioşi şi cam fără gust. Însă şniţelul a fost delicios, iar cartofii prăjiţi pe care şi i-au luat prietenii mei erau un deliciu, cu o brânză foarte bună deasupra.
 
Pe un desert poţi da între 8 şi 17 lei, un suc costă 6 lei, preţul unei beri începe de la 5 lei, iar o cafea costă 7 lei. O idee pe care nu am mai întâlnit-o la niciun restaurant, până acum, este că La Mama are aplicaţie pentru telefon mobil, disponibilă pentru iOS şi Android, pe care o descarci, scanezi codul QR, strângi puncte şi câştigi premii.

Ce spune Registrul Comerţului

La Mama funcţionează pe societatea SC Trotter Restaurant SRL, înfiinţată în anul 1999, cu sediul social în Bucureşti, sectorul 6, ce se ocupă de „restaurante“. Conform datelor furnizate de Registrul Comerţului în data de 8 septembrie 2015, capitalul social subscris este de 3.876.000 de lei, iar asociatul unic este Eugen Cătălin Mahu. Administratorul societăţii este Terrador Investments Limited. Eugen Catalin Mahu mai figurează ca asociat în Extreme MK SRL (radiată), Fever Club SRL, Korl Services SRL, Lipscani Restaurant SRL, M Recording SRL (radiată) şi în Mahu Investitii SRL (dizolvare judiciară).
 
Conform vrajitorul.eu, Trotter Restaurant SRL a înregistrat la finele anului 2014 o cifră de afaceri de 23.095.084 de lei, un profit de 818.820 de lei şi 292 de salariaţi. La sfârşitul anului 2013, firma înregistrase o cifră de afaceri de 21.452.911 lei, o pierdere de 1.286.577 de lei şi 327 de angajaţi.

Informaţii utile

Site: www.lamama.ro
Facebook: www.facebook.com/pages/La-Mama-Mamaia-Nord
E-mail: office@lamama.ro
Telefon: 0730 LA MAMA (52 62 62)
Wi-Fi: Da
Locuri parcare: Nu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii