Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:27 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când uncool devine cool

ro

23 Sep, 2015 13:50 3720 Marime text
 
Răsfoind revistele astea cu propuneri feșion, am realizat că bunică’mea e pe cale să devină cea mai cool femeie din familie. Știți când apare vreun stilist din ăsta pe la televizor și ne explică cum x divă e atât de cool tocmai pentru că are stilul în sânge, nu copiază, ci lansează trenduri? Cam așa-i cu bunică’mea…de când o știu, ea e cu baticul pe cap…și cum moda toamnă/iarnă 2016 a făcut un mare salt în față, propunând baticul ca cel mai cool accesoriu, mă gândesc că a venit momentul ca bunică’mii să i se dea rolul cuvenit… de fashion guru.



Mi-e și milă de editorii ăștia fashion care au aterizat la Milano și s-au trezit pe podium cu manechinele înfășurate în baticuri. Dolce&Gabanna se fac responsabili de copierea modei de pe ulița satului. Contrariați de ce le văd ochii, criticii de modă au botezat baticurile ingriguing headwear. Cum îi explic eu acum femeii de 80 de ani că ea nu poartă batic, ci un intriguing headwear e o dilemă încă nerezolvată în sânul familiei.



Mâine poimâine mă aștept ca aceste intriguing headwear să se arate semeț la cele mai cool evenimente sau să fie purtate de cele mai cool persoane. Și pop!! Uite cum o chestie tare uncool devine foarte cool.

Despre treaba asta m-am gândit eu să scriu azi. Mai bine zis despre momentele de stand up comedy din modă. Mecanismul prin care un lucru de care făceam caterincă cu doar ceva vreme înainte, devine, peste noapte must have sau must wear îmi scapă. Mă pricep în schimb să îți vorbesc despre câteva dintre trendurile cele mai uncool, de care ne-am izbit vara asta la cele mai cool evenimente.



Dad bod. Adică fizicul de tată. Ladies, nu vorbim de un tătic ultra sexy, care deși nu ajunge la sală se menține în formă alergând toată ziulica după cel mic.Nuuu…aici e vorba de fizic destrăbălat, de colăcei mulți, adunați bând cu sârg bere în fiece zi. Adăugăm păr slinos, ce pare nespălat de la ultima revizie RAJA și tadaaaa…dad bod. Azi nu poți să mai acuzi vreun mascul că e neîngrijit, că îți împinge repejor în față vreo revistă cu Leonardo di Caprio, promoterul acestui look. Chiar și când arată mai rău ca vecinul meu de la trei, Leo tot înconjurat de 90-60-90 este. Argument suficient pentru restul populației masculine că puțină burtică și niște păr unsuros nu face decât să mărească sex appealu’. Ahaaaaam.



Și pe principiul, dacă tot a prins dad bod, hai să mai încercăm una, a apărut beard fashion, moda bărbițelor de Moș Crăciun, luuuungi până-n pământ. Îmi amintesc cu nostalgie zilele când barba unchiului meu era o raritate în familie și-n cartier. Acum bărboșii sunt câtă frunză câtă iarbă, iar problema lor nu e cine o are mai lungă, mai deasă sau mai frumoasă…ci cine are cel mai tare beard stylist.



Merman hair, adică păr de sirenă sau mai corect bărbiță de siren, este o variație a acestui trend, extrem de popular vara asta. Cum au rezistat bărbații cu atâta tufiș pe caniculă, ar putea fi un subiect de Discovery. Moda asta a ajuns atât de departe, încât o publicație americană a scris despre igiena părului facial și despre pericolele care pândesc…în bărbi. Bărbații nu s-au lăsat convinși să pună mâna pe aparatele de ras, ci au lansat hashtagul #flowersinthebeards, decorându-și barba cu flori.



Acum, revenim la femei și la una dintre cele mai uncool chestii pe care le-am văzut io de când m-a făcut mămica. Muslim Lolita e ceva ce nici Nostradamus nu ar fi putut să prevadă, deși ar fi fost tare bine dacă cineva ar fi putut anticipa ce urma să ne ardă retina. Dacă te uiți la fotografii, o faci pe răspunderea ta, să știi că nu decontăm vizite la oftalmolog.



Muslim Lolita e un mash up între Lolita, rococo și hijabs (hainele purtate de femeile musulmane). Măcar de trendul ăsta am fost scutiți în Românica, dar alții n-au fost la fel de norocoși. Și când te gândești câtă lume blamează înapoierea noastră stilistică.

Ești invitatul nostru să spui la care dintre fotografii ți-ai făcut mai multe cruci!

Citeste mai multe pe blog.umblat.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii