Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:32 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului se marchează pe 4 februarie

ro

04 Feb, 2017 00:00 2112 Marime text
Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului este marcată pe 4 februarie, militându-se, cu această ocazie, pentru accesul egal al tuturor pacienților la cele mai noi terapii împotriva bolii. Din anul 2015, această zi este marcată și în România.  
 
Cancerul se numără printre principalele cauze de deces în întreaga lume, afectând anual femei și bărbați, tineri și vârstnici. Boala este provocată de creșterea necontrolată și multiplicarea celulelor canceroase, care poate afecta orice parte a corpului. O mare parte a formelor de cancer poate fi tratată chirurgical, prin radioterapie, chimioterapie, dacă boala este depistată în fază incipientă.
 
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, cancerul determină unul din opt decese, mai mult decât SIDA, tuberculoza și malaria la un loc. Aproximativ 70% dintre cazurile noi de cancer apar în țările slab dezvolatate sau în curs de dezvoltare. Numărul deceselor din cauza cancerului la nivel mondial este în continuă creștere, estimându-se o cifră de 13,1 milioane decese în 2030.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii