Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Ziua Mondială a Populației este marcată pe 11 iulie

ro

11 Jul, 2015 00:00 1719 Marime text
Ziua Mondială a Populației este marcată pe 11 iulie, în fiecare an, ca urmare a atingerii cifrei de cinci miliarde a populației globale, la data de 11 iulie 1987.  Tema de anul acesta vizează situațiile de urgență.
 
Ziua a fost marcată pentru prima dată în anul 1989, la recomandarea Consiliului Director al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, obţinând popularitate de la o ediție la alta, bucurându-se şi de sprijin din partea organizațiilor din întreaga lume.
 
Cu ocazia acestei zile, atenţia este îndreptată asupra problemelor legate de populaţie şi asupra importanţei educaţiei în rezolvarea unor probleme sociale şi de dezvoltare, precum sărăcia, egalitatea şi drepturile omului. Creşterea populaţiei mondiale este o problemă globală, pentru rezolvarea căreia se propun strategii integrate, în special privind asigurarea resurselor naturale, în condiţiile cerinţelor tot mai sofisticate de consum, care aduc prejudicii mediului.
 
Rata natalităţii are tendinţa de a scădea în medie, dar este diferită în funcţie de nivelul dezvoltării umane, iar mortalitatea e influenţată de boli, catastrofe naturale, dar şi de progresele medicinei.
 
Sursa foto: www.happychildrendayx.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii