Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua mondială a Mediului se sărbătoreşte pe 5 iunie

ro

05 Jun, 2017 00:00 4057 Marime text
Ziua mondială a mediului (World Environment Day) este sărbătorită, în fiecare an, pe data de 5 iunie. Această zi a fost stabilită de Adunarea Generală a Națiunilor Unite în anul 1972, cu prilejul Conferinței de la Stockholm privind Mediul, care s-a desfășurat în perioada 3-14 iunie și a reunit reprezentanți din 113 țări.
 
Programul Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP), agenție ONU care coordonează activitățile de mediu, recomandă în fiecare an tema pentru acțiunile desfășurate cu prilejul Zilei mondiale a mediului.
 
Tema din 2016 este ''Toleranță zero pentru comerțul ilegal cu specii sălbatice''. Concret, tema de anul acesta scoate în evidență lupta împotriva comerțului ilegal cu animale sălbatice, comerț care erodează biodiversitatea și amenință supraviețuirea elefanților, a rinocerilor și tigrilor, precum și a multor altor specii, subminând totodată economiile țărilor, comunitățile și securitatea.
 
''În această Zi Mondială a Mediului, îndemn oamenii și guvernele de pretutindeni să depășească indiferența, să combată lăcomia și să acționeze pentru conservarea patrimoniului nostru natural în beneficiul acestei generații și al generațiilor viitoare'', spune secretarul general al ONU Ban Ki-moon în mesajul adresat anul acesta cu ocazia Zilei mondiale a mediului, conform Agerpres.ro.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii