Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua mondială a contracepției e marcată, anual, pe 26 septembrie

ro

26 Sep, 2016 00:00 2073 Marime text
Ziua mondială a contracepției este marcată, anual, pe 26 septembrie. Lansată în 2007, această zi are misiunea de a crește gradul de conștientizare privind contracepția. De asemenea, se urmăreşte promovarea unei lumi în care fiecare sarcină este una dorită.
 
România se numără printre țările cu cea mai mică rată de acoperire (15,6%) la contraceptivele moderne din țările cuprinse în raportul din 2015 al Federaţiei Internaţionale de Planificare Familială.
 
Anul trecut, 225 de milioane de femei nu au avut acces la contracepție la nivel global, rezultând 74 de milioane de sarcini neplanificate şi peste 500.000 de decese materne. De menţionat că, în ianuarie 2016, OMS a dezvoltat un nou instrument digital, pentru a facilita accesul femeilor la opțiuni contraceptive sigure.
 
În fiecare an, țări din întreaga lume organizează evenimente pentru a marca Ziua mondială a contracepției. Prin această zi, se urmăreşte creşterea numărului de femei informate corect asupra metodelor contraceptive, creşterea interesului femeilor faţă de contracepţie, scăderea numărului de sarcini nedorite, reducerea numărului de avorturi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii