Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Ziua Internaţională a Tineretului este marcată pe 12 august

ro

12 Aug, 2015 00:00 1662 Marime text
În fiecare an, pe 12 august, Organizaţia Naţiunilor Unite sărbătoreşte Ziua Internaţională a Tineretului, având drept scop promovarea angajamentului civic şi a participării tinerilor la viața politică şi publică, astfel încât aceştia să aducă o contribuție la dezvoltarea societăţii.
 
Ziua Internaţională a Tineretului a fost desemnată de către Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție adoptată în anul 1999. Cu această ocazie, sunt organizate diverse activităţi de informare asupra drepturilor şi responsabilităţilor tinerilor. Marile crize cu care ne-am confruntat de-a lungul timpului şi-au lăsat amprenta în mod deosebit asupra tinerilor. În prezent, pe lângă şomaj, aceştia se luptă şi cu salarii foarte mici în raport cu pregătirea pe care o au, dar şi cu nesiguranţă la locul de muncă.
 
Angajamentul şi participarea tinerilor sunt esențiale pentru realizarea unei dezvoltări umane durabile. Prin urmare, tema pentru 2015 este „Angajament civic pentru tineret”. Mai mult, anul acesta, tinerii au fost invitați să participe la Ziua Internaţională a Tineretului prin implicarea într-un concurs de fotografie. Înscrierile au avut loc până pe 30 iulie, iar ei au fost invitaţi să împărtăşească povestiri despre angajamentul civic folosind hashtag-ul #YouthDay.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii