Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor este sărbătorită pe 23 aprilie

ro

23 Apr, 2015 09:51 3932 Marime text
Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor este sărbătorită anual pe 23 aprilie și este organizată de UNESCO. Cu ocazia acestei zile, sunt organizate expoziţii de carte, lecturi publice şi alte manifestări menite să încurajeze şi să promoveze lectura, o activitate supusă unor provocări, în condiţiile dezvoltării rapide televiziunii şi internetului.
 
23 aprilie marchează trecerea în neființă a doi titani ai literaturii universale: William Shakespeare şi Miguel de Cervantes, dar şi a scriitorilor Inca Garcilaso de la Vega şi Jules Barbey d'Aurevilly, precum şi a poeţilor William Wordsworth și Rupert Brooke.
 
Prima Zi Mondială a Cărţii şi a Dreptului de Autor a fost marcată pe 23 aprilie 1996, iniţiativa aparţinând Spaniei, unde anual, la această dată, are loc Festivalul Trandafirilor, dedicat Sfântului Gheorghe.
 
Prin Hotărârea de Guvern nr. 293 din 14 aprilie 2005, ziua de 23 aprilie a fost declarată "Ziua Bibliotecarului din România". Aşadar, în România, începând cu 2005, în ziua de 23 aprilie, se sărbătorește și Ziua Bibliotecarului concomitent cu Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor.
 
Sursa foto: polkacafe.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii