Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:56 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane este marcată pe 18 octombrie

ro

17 Oct, 2017 23:49 1638 Marime text
18 Octombrie este Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane. Această zi a fost instituită în anul 2007, ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum și a propunerii înaintate de către Comisia Europeană, pentru a atrage atenția asupra acestei forme de crimă organizată și pentru a influența în mod pozitiv deciziile și acțiunile guvernelor, autorităților locale și celorlalte instituții publice cu privire la sclavia modernă.
 
În egală măsură, rolul acestei zile este de a crește nivelul de conștientizare a populației și de a stimula comunicarea și interacțiunea între organizațiile care activează în acest domeniu.
 
Pentru marcarea acestei zile, începând cu luna octombrie 2007, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane organizează, independent sau în colaborare cu partenerii săi guvernamentali și neguvernamentali, campanii și activități de prevenire la nivel național.
 
Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane coordonează, evaluează și monitorizează la nivel național aplicarea politicilor în domeniul traficului de persoane de către instituțiile publice, precum și a celor din domeniul protecției și asistenței acordate victimelor acestuia.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii