Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:18 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Winston Churchill, distins cu Premiul Nobel pentru Literatură...

ro

24 Apr, 2015 11:38 5660 Marime text
În anul 1953, pe 24 aprilie, Winston Churchill, unul dintre cei mai importanţi conducători din istoria lumii, era înnobilat de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Jumătate englez, jumătate american, Winston Leonard Spencer Churchill, pe numele lui complet, s-a născut în Anglia, în 1874. Şi-a început studiile în 1888, la o renumită şcoală de băieţi din Londra. În 1893, după trei încercări, a reuşit să treacă examenul de admitere la Sandhurst, Academia Militară Regală. Însă, după absolvire, a realizat lucruri remarcabile: a luptat pe trei continente, a câştigat patru medalii şi un Ordin de Merit, a scris cinci cărţi şi a dobândit un loc în Parlament. Toate acestea s-au întâmplat înainte să împlinească vârsta de 26 de ani.
 
Pentru operele sale, în special pentru „Al doilea război mondial”, a fost distins cu Premiul Nobel pentru Literatură, în 1953.  Printr-o hotărâre a Congresului american, Winston Churchill a fost numit, în 1963, cu doi ani înainte de moartea sa, cetăţean de onoare al Statelor Unite ale Americii, devenind astfel prima persoană care a primit acest titlu onorific.
  
Sursa foto: worldreligionnews.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii