Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:19 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Una dintre cele mai îndrăgite artiste din România a decedat pe 9 martie

ro

09 Mar, 2017 00:00 3038 Marime text
Au trecut 11 ani de la decesul Laurei Stoica, fostă ca fiind cea mai importantă solistă de rock pe care a dat-o România și una dintre cele mai puternice și originale personalități feminine ale scenei muzicale autohtone.

Printre cele mai cunoscute melodii lansate de artiste, amintim: „Un actor grăbit”, „Focul”, „Doar tu”, „Cartierul cântă rock”, „...Nici o stea”, „Mereu mă ridic”, „Mai frumoasă”.

Laura Stoica s-a lansat în anul 1990 la Festivalul de la Mamaia, acolo unde a reușit să câștige premiul I la secțiunea de interpretare cu melodia „Dă, Doamne, cântec” (muzică de Viorel Gavrilă, text de Eugen Rotaru) și trofeul acelei prime ediții de după Revoluție. În 2001, ea a fost declarată cea mai bună solistă pop-rock, iar melodia „Un actor grăbit”, compusă de Bogdan Cristinoiu, pe versurile Andreei Andrei, a fost aleasă piesa anului.

Între 1987-1991, Laura Stoica a participat la toate concursurile muzicale organizate în România pentru tinerele talente, artista reușind foarte repede să intre în preferințele publicului.

A avut mai multe apariții la Festivalul Internațional „Cerbul de Aur” de la Brașov, în anii 1992, 1997, 2003 și 2005.
Laura Stoica a decedat într-un accident rutier, alături de cel care urma să-i fie soț, Cristian Mărgescu, pe 9 martie 2006, când se întorcea de la un concert susținut la Urziceni.
În perioada 8-10 octombrie 2007, la București a avut loc prima ediție a Festivalului „Laura Stoica”, organizat de fratele acesteia, Alexandru, care dorește să promoveze tinerele talente din România.
 
Sursa foto: vibefm.ro
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii