Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:27 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Ziua mondială de sensibilizare față de autism este marcată pe 2 aprilie

ro

02 Apr, 2016 00:00 2230 Marime text
În fiecare an, Ziua mondială de sensibilizare față de autism (World Autism Awareness Day) este marcată pe 2 aprilie, cu scopul de a dinamiza eforturile mondiale de promovare a unei mai bune înțelegeri a autismului.
 
Autismul este o boală caracterizată de scăderea capacității de a interacționa în plan social și de a comunica. În această zi se aduc în prim plan problemele cu care se confruntă aceste persoane și familiile lor, acest lucru dând sentimentul de apartenență și solidaritate umană. Culoarea simbolică a acestei zile este albastru. Clădiri importante din întreaga lume, precum „Empire State Building” din New York sau Podul Benjamin Franklin din Philadelphia, în anii precedenți, au fost iluminate în albastru.
 
Potrivit unui studiu publicat în anul 2012 de Centrul pentru Controlul Maladiilor din Atlanta, incidența autismului este de 1/88 persoane. Nu există niciun tratament medicamentos care să vindece autismul.
 
În fiecare ţară sunt organizate diverse evenimente, precum marșuri ale tăcerii, concerte și conferințe tematice. În cadrul acestora, sunt prezentate informații cu privire la depistarea precoce, evoluția, terapiile, standardele de îngrijire specifice persoanelor cu autism.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii