Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:22 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Bolii Alzheimer...

ro

21 Sep, 2014 15:59 1854 Marime text
Ziua de 21 septembrie marchează Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Bolii Alzheimer. Acest eveniment are ca scop creşterea gradului de conştientizare la nivelul populaţiei şi, mai ales, nivelul factorilor de decizie asupra ameninţărilor tot mai mari pe care le presupune această boală.
Alzheimer este cea mai răspândită formă de demenţă, iar incidenţa acestei afecţiuni a crescut dramatic în ultimii ani, din cauza tendinţei de îmbătrânire a populaţiei înregistrată la nivelul mai multor state. Descoperită în 1906 de un medic german, maladia se manifestă printr-o deteriorare progresivă a memoriei, percepţiei şi atenţiei, fiind incurabilă. Deşi au trecut mai mult de 100 de ani de când a fost descoperită, Alzheimer rămâne foarte puţin cunoscută, iar tratamentele actuale nu fac decât să îi încetinească evoluţia.
Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Bolii Alzheimer doreşte conştientizarea şi abordarea lipsită de prejudecăţi a problemelor generate de această boală. Tema din acest an este ,,Demenţa: Putem reduce riscul?”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii