Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:40 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Ziua Internaţională a Mării Negre...

ro

31 Oct, 2014 00:00 3888 Marime text
În fiecare an, ziua de 31 octombrie marchează celebrarea Zilei Internaţionale a Mării Negre, cea mai izolată mare faţă de oceanul planetar.
În urmă cu 22 de ani, după o perioadă lungă de negocieri, miniştrii mediului din România şi alte cinci ţări - Bulgaria, Georgia, Federaţia Rusă, Turcia şi Ucraina - au semnat o Convenţie pentru protejarea Mării Negre împotriva poluării, mai exact „Planul Strategic de Acţiune pentru Reabilitarea şi Protecţia Mării Negre“, care conţine strategii şi măsuri pentru salvarea şi reabilitarea zonei.

Marea Neagră, aproape în totalitate separată de restul oceanelor lumii, atinge adâncimi de până la 2.212 de metri şi are un bazin hidrografic de 420.000 de km 2, suprafaţă ce corespunde unei treimi din zona continentală a Europei. În ultimele decenii, reziduurile transportate de râuri din mai multe ţări şi pescuitul excesiv au afectat situaţia ecologică a Mării Negre. Drept consecinţe, pot fi afectate, printre altele, biodiversitatea şi productivitatea Mării Negre.

Evenimentul este marcat la Constanţa printr-o serie de activităţi cultural-educative, expoziţii de fotografii, prin care se urmăreşte conştientizarea unui comportament responsabil faţă de mediul marin.
 
Sursa foto: Arhiva
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii