Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:42 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? „Ziua Europeană fără maşini”...

ro

22 Sep, 2014 09:54 2209 Marime text
Astăzi, 22 septembrie, este sărbătorită „Ziua europeană fără maşini”, care face parte din „Săptămâna europeană a mobilităţii", la care participă mii de oraşe şi municipii din Europa şi din afara acesteia.
Această iniţiativă, lansată în anul 1999, aparţine Comunităţii Europene şi îşi propune să atragă atenţia asupra necesităţii protejării mediului înconjurător. Ideea a fost preluată şi promovată în 40 de ţări, în prezent fiind marcată în peste 1.000 de oraşe. România este semnatară a acestei declaraţii din anul 2001.
Cu această ocazie, se organizează manifestări sportive şi culturale care încearcă să atragă atenţia asupra impactului negativ pe care îl are poluarea generată de maşini asupra sănătăţii locuitorilor din marile aglomerări urbane. Manifestarile sportive au loc pe bulevardele centrale ale marilor metropole.
„Ziua europeană fără maşini” promovează folosirea mijloacelor de transport în comun, bicicleta sau alte forme de deplasare ecologice, în locul maşinii personale, cu scopul de a reduce poluarea urbană.
În fiecare an, pe 22 septembrie, traficul este oprit în centrul marilor oraşe pentru câteva ore, astfel localnicii se pot bucura de oraşul lor, mai liniştit şi mai puţin poluat. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii