Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:33 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Unul dintre membrii legendarei formaţii The Beatles...

ro

07 Jul, 2014 11:41 1740 Marime text
Unul dintre membrii formaţiei The Beatles, cea mai cunoscută trupă din toate timpurile, împlineşte astăzi vârsta de 74 de ani.
 
Ringo Starr, născut pe 7 iulie, în oraşul Dingle din Liverpool, a avut parte de o copilărie dificilă, din cauza divorţului părinţilor săi, dar şi a numeroaselor probleme de sănătate, care au condus la apariţia unor alergii şi a unei sensibilităţi mărite la alimente. Din acest motiv, când a călătorit în India cu ceilalţi membri ai formaţiei, Ringo şi-a luat cu el propria hrană.
 
Richard Starkey, pe numele lui adevărat, a fost vocalist, baterist, compozitor şi narator al primelor două sezoane al unui serial pentru copii. În anul 1960, Starr i-a întâlnit pe membrii formaţiei The Beatles. Când aceştia au renunţat la toboşarul lor Pete Best, doi ani mai târziu, Starr a fost prima lor alegere.

În ceea ce priveşte viaţa personală, Starr s-a căsătorit cu Maureen Cox, cu care a avut trei copii. Ulterior, cuplul a divorţat şi artistul, în timp ce filma „Caveman”, a cunoscut-o pe actriţa Barbara Bach, pe care a luat-o de soţie în anul 1981, la numai câteva săptămâni de la lansarea filmului.

În anul 1985, Starr a fost primul dintre membrii The Beatles care a devenit bunic. La vârsta de 70 de ani, a organizat un turneu, care a ajuns în 28 de oraşe europene, printre acestea numărându-se Londra, Paris şi Roma. În prezent, Ringo locuieşte în Los Angeles.
 
Sursa foto: blogs.tennessean.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii