Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:46 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Unul dintre cei mai influenţi compozitori ai secolului XX, Bruce Springsteen... (video)

ro

23 Sep, 2014 00:00 2570 Marime text
Născut în anul 1949, pe 23 septembrie, la Long Branch, în New Jersey, cântăreţul şi compozitorul american Bruce Springsteen împlineşte, astăzi, vârsta de 65 de ani. Supranumit „The Boss“, Bruce Springsteen este cunoscut în întreaga lume pentru popularizarea genului „heartland rock“, inspirat de oraşul natal.
 
În decursul carierei, artistul a lansat numeroase albume care s-au bucurat de succes, printre acestea numărându-se „Born in the USA“ sau „Born to Run“. A compus coloana sonoră pentru diverse producţii cinematografice, iar pentru muzica originală a filmului „Philadelphia“ (1993), cu Tom Hanks şi Denzel Washington, a fost premiat cu Globul de Aur, un Grammy şi un Oscar.
 
De asemenea, Bruce Springsteen a fost distins cu 20 de premii Grammy, fiind considerat unul dintre cei mai influenţi compozitori ai secolului XX. În 2003, în cadrul unei licitaţii organizate la New York, o hârtie cu versurile melodiei „Born To Run“, scrise de mână de Bruce Springsteen, s-a vândut cu aproape 200.000 de dolari. Artistul a compus versurile melodiei în casa sa din Long Branch, la începutul anului 1974. În acelaşi an, datorită carierei impresionante şi pentru implicarea în proiectele umanitare, Bruce Springsteen a fost distins cu premiul „Person of The Year“, devenind cel de-al 23-lea artist care a obţinut acest titlu.
 
În 2004, revista Rolling Stone l-a inclus în topul celor mai mari 100 de artişti ai tuturor timpurilor, Springsteen clasându-se pe locul 23. În 2014, a început să lucreze la o carte cu poveşti pentru copii, intitulată „Outlaw Pete“, care are ca sursă principală de inspiraţie cântecul omonim lansat de artist în anul 2009.
 
Sursa foto: Wikipedia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii