Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:18 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Unul dintre cei mai buni cântăreţi din toate timpurile, Freddie Mercury...

ro

05 Sep, 2014 09:14 3176 Marime text
În anul 1946, pe 5 septembrie, s-a născut Freddie Mercury, care, în decursul vieţii, s-a remarcat ca muzician şi lider al formaţiei britanice de muzică rock Queen.
Farrokh Bulsara, pe numele lui adevărat, la vârsta de şapte ani, a fost trimis în India pentru a merge la Şcoala de băieţi „Sf. Petru”, unde a excelat la sport şi a învăţat să cânte la pian. După ce şi-a completat studiile, Freddie s-a alăturat mai multor formaţii şi, ulterior, a făcut parte din trupa Queen, unde s-a remarcat datorită vocii sale deosebite şi prestaţiilor live.
 
Una dintre cele mai impresionante performanţe ale lui Mercury cu formaţia Queen a avut loc în anul 1985, la Live Aid, unde 72.000 de oamenii l-au aplaudat şi au cântat împreună cu el. Conform Wikipedia, Queen a fost prima formaţie care a cântat pe stadioanele din Africa de Sud. Ultimul concert susţinut de Mercury cu Queen a avut loc în 1986, în Anglia.
 
În calitate de compozitor, Freddie Mercury a scris numeroase hit-uri internaţionale, dintre care amintim „Killer Queen”, „Bohemian Rhapsody”, „We Are The Champions”, „Little Thing Called Love”. În decursul carierei, a lansat şi două albume solo, „Mr. Bad Guy” (1985) şi „Barcelona” (1988).
 
Deşi pe scenă Mercury era extravagant, în viaţa reală era mai retras, acordând puţine interviuri în decursul carierei. În anul 1991, la vârsta de 45 de ani, Freddie Mercury s-a stins din viaţă, fiind incinerat la cimitirul Kensal Green. Cenuşa sa a fost împrăştiată pe lacul Geneva, lângă Montreux, Elveţia.
 
Sursa foto: biography.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii