Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:04 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Toma Caragiu a murit în urma tragicului cutremur din 4 martie 1977

ro

04 Mar, 2016 00:00 4346 Marime text
Toma Caragiu, unul dintre cei mai îndrăgiți actori români din toate timpurile, a murit în urma tragicului cutremur din 4 martie 1977, împreună cu prietenul său, regizorul Alexandru Bocăneț. Cei doi sărbătoreau finalizarea filmului „Gloria nu cântă”, în locuința actorului din blocul Continental, care s-a prăbușit la cutremurul din 1977. Astăzi, se împlinesc 39 de ani de la moartea lor.
 
Actorul Toma Caragiu a urmat cursurile Facultăţii de Drept, însă, după cum a mărturisit mai târziu, „şarpele scenei îmi muşca mereu din inimă". Împlinindu-şi visul, urmează cursurile de la Conservatorul de Muzică şi Artă Dramatică, în paralel cu Dreptul. 
 
La data de 1 aprilie 1951, Toma Caragiu s-a angajat la Teatrul de Stat din Constanța, unde a jucat rolul Rică Venturiano în piesa „O noapte furtunoasă''. În 1953, la vârsta de 28 de ani, a fost numit director al Teatrului de Stat din Ploiești, funcție pe care o va deține timp de 12 ani.
 
Actorul a avut o bogată activitate în teatru, televiziune şi film, interpretând roluri în comedii, dar şi în drame. „Pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice", Toma Caragiu a fost distins cu Ordinul Meritul Cultural în 1967.  
 
Sursa foto: activenews.ro     
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii